De ruime maar gezellige kamer van Mila

Geschreven door Joandi Loes Tholen 24 juni 2017
De ruime maar gezellige kamer van Mila

Na de ietwat kleinere kamertjes van Eva en Faas duiken we vandaag in de ruime, vrolijke kamer van Mila. Het 1-jarige dochtertje van Dita. Net een tikkeltje anders met een mooie blauwe muur en roze accenten maar helemaal mijn ding.

Over zichzelf vertelt Dita het volgende …

27 jaar, woont samen met haar vriend en hun dochter Mila Chandra in een vrijstaande woning. Ik ben geboren in India, geadopteerd en opgegroeid in hetzelfde dorp als mijn vriend en waar we nu wonen. In het dagelijks leven werk ik als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang//BSO en ben ik onderwijsassistent.

Onze stijl is een mix van …

De Scandinavische/moderne stijl maar toch niet te kil. Ik hou van neutrale kleuren en tinten. Wit, hout en grijs in combinatie met frisse kleuren in bijvoorbeeld de kussenhoezen, kaarsen, … . De stijl van Mila haar kamer is wel gelijkaardig als de rest van het huis. Op Mila haar speelgoed en de roze accessoires na komen in ons hele huis dezelfde kleuren terug.

Ik vond het wel heel lastig om de ruimte sfeervol te krijgen. De kamer is erg ruim en daardoor vond ik het moeilijk om gezellig te maken. Er zijn weinig rechte muren waar je iets kunt ophangen. Gelukkig zit er wel een nis in waar je veel op kunt zetten. Het is en blijft een kinderkamer dus daar horen, vind ik, leuke accessoires bij.

Mila

Winkelen doe ik heel veel online …

van kleine webshops tot grote ketens. Een favoriet heb ik niet echt maar Action, Xenos en H&M hebben mooie spullen voor in huis. Ik vind het ook leuk om duurdere spullen af te wisselen met budget producten. A Little Lovely Company heeft hele leuke items voor de kinderkamer. Ook via Instagram kom ik veel unieke webshops tegen waar ik regelmatig wat koop.

Bij Ikea hebben we de commode en het ledikant gekocht. De witte stoel, die we overigens nooit gebruiken maar wel heel leuk staat, komt van de Woonbrigade. Een online shop die niet meer bestaat zag ik laatst. De houten speelgoedkist heeft mijn vriend ergens online gekocht. En verder hebben we geen meubels op haar kamer. Er zijn inbouwkasten waarin we een kledingrek hebben staan voor de hangkleding en onder de nis zitten lades waarin het beddengoed opgeborgen zit.

Ik hou ervan in de kinderkamer dat …

Het niet te vol is. Wel merk ik, nu Mila wat ouder wordt, dat ze vaker even op haar kamer speelt. Als ik de bedden verschoon of boven even schoonmaak kan zij heerlijk spelen. Hierdoor wordt het vanzelf wel wat voller met speelgoed en knuffels. Ik hou van een neutrale basis maar wel aangevuld met kleur. Daarom hebben we een muur in een blauwe kleur geverfd. Het schilderij heeft ons schoonzusje gemaakt. Hiermee breng je flink wat vrolijkheid in de kamer en wordt het niet te kil.

Dit is het ouderlijk huis waarin mijn vriend is opgegroeid. Samen hebben we eerst een aantal jaren in het centrum in een appartement gewoond. Toen kregen we de kans om hier te gaan wonen. Een heerlijk huis met ruime tuin, mij stiekem wat te ruim, en toch op fietsafstand van het centrum in een leuke buurt. Wat ons betreft echt onze forever home.

Mensen kunnen meer zien van ons op …

mijn lifestyleblog www.rithika.nl. Hier post ik regelmatig artikelen over het moederschap, interieur, lifestyle en meer. Op Instagram ben ik ook erg actief. Daar kun je mij vinden onder de naam @ditarithika.

Wat mij betreft weer een hele leuke en vrolijke binnenkijker in de kinderkamer. Wat zouden jullie graag eens zien in een binnenkijker?

Liefs, Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

20 Reacties

Rachel 27 juni 2017 - 12:33

Zou netjes en strak ik hou ervan!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:18

Prachtig he?

Reply
nicole 28 juni 2017 - 09:14

Wat me bij deze kamer vooral opvalt is het gevoel van rust en ruimte. Ik vind het bijzonder mooi. Maar ik vraag me wel af hoe het moet als het kindje graag met felgekleurde duplo wil spelen. Dat past dan niet zo goed in deze mooie kamer.

Reply
Dita 29 juni 2017 - 12:59

Hahaha, de duplo en ander fel gekleurd speelgoed zit mooi verstopt in de speelgoedkist. Nu natuurlijk niet te zien op de foto maar dagelijks ligt het door de hele kamer 😉

Reply
Anne 28 juni 2017 - 09:21

Echt een prachtige kamer en wat een mooie stijl zeg. Zoveel rust en eenheid, ik hou er van!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:18

Ik ben het helemaal met je eens!

Reply
Blog & Beauty 28 juni 2017 - 09:27

Wat een mooie stijl, en heerlijk zoveel speelruimte. Ik vind het een prachtige kamer.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:17

Ik vind het ook prachtig!

Reply
Sandra 28 juni 2017 - 10:02

Wat een mooie kamer! En ruimte genoeg om in te spelen. Ik wil dat kamertje ook wel! Ook al vermoed ik dat ik niet in dat bedje pas… haha… 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:17

Hahaha zonde he. Ik zou ook wel zo een grote kamer gewild hebben als kind.

Reply
Serafina 28 juni 2017 - 10:21

Wat een heerlijk rustige zen kamer .. Die houten ladder is prachtig.. Mooi gedaan. Xx

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:15

Daar ben ik ook fan van!

Reply
Mieke | mieksmind 28 juni 2017 - 14:55

Wat een enorm ruime kamer! Leuk hoor en super fijn zoveel ruimte

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:15

Ja als kind lijkt het volgens mij net een balzaal.

Reply
Tania 28 juni 2017 - 20:56

Wat een prachtige kamer en zo groot. Die ladder staat er heel mooi in

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:13

Ja mooi he?

Reply
Xenia 28 juni 2017 - 23:45

Wat een prachtig kamertje.. heerlijk zo de ruimte. Hier hebben zo ook een ruime kamer en de tijd leert dat het steeds voller word met speelgoed.. Ben benieuwd hoe jij het straks opgeruimd gaat houden als ze wat ouder is, ben nog op zoek naar ideale tips

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:13

Ik zou zeggen vraag het haar eens op Instagram. Dan kan ze je vast verder helpen!

Reply
Daphne 30 juni 2017 - 12:13

Wat een heerlijke kamer. Zo lekker licht en wit. Perfect voor een kleintje.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:12

Vind ik ook!

Reply

Laat een Reactie achter