Een ode aan de rust en de kalmte bij Dalal

Geschreven door Joandi Loes Tholen 6 juni 2017
Een ode aan de rust en de kalmte bij Dalal

Eerder zagen we al een hele stoere woning, een zwart-witte loft en zelfs een DIY-huis, maar vandaag zoeken we de rust en de kalmte op bij Dalal.

27 jaar en getrouwd met de liefste man woont sinds anderhalf jaar in een appartement te Den-Haag. In het dagelijks leven is ze docent Burgerschap. Een superleuke baan want geen enkele dag is hetzelfde!

Haar stijl omschrijft ze als …

Redelijk strak, en een tikkeltje Scandinavisch. Ik ben op dit moment helemaal in de ban van wit en grijs. Vooral wit vind ik een mooie kleur. Het straalt rust en kalmte uit en je kan er veel kanten mee op. Als alles wit is, kun je met behulp van accessoires elke keer weer je hele interieur in een knip veranderen.

De basis is overal wit en in onze slaapkamer heb ik ook gekozen voor strak maar dan wel in combinatie met de Parijse stijl. Vroeger was mijn stijl juist het tegenovergestelde. Toen ik nog thuis woonde had ik zelfs een kamer met paars, roze en oranje behangpapier. Ik weet echt niet wat mij toen bezielde, hahaha.

Winkelen doet ze het liefste bij …

Met stip, op nummer 1 staat toch wel IKEA. Ik kom er vrij regelmatig. Het assortiment sluit goed aan bij mijn smaak en de prijs-kwaliteit verhouding vind ik perfect. Daarnaast ben ik fan van onder andere: House Doctor, VT wonen, Furnified, Madam Stoltz en Zuiver. Voor accessoires slaag ik vooral bij: H&M home, Zara Home, Kwantum, Karwei en Bol.com.

Onze bank is van Hoogenboezem Meubelen. Het grappige is dat ik alles in die winkel lelijk vond, maar deze bank sprong er als enige echt uit. Het was liefde op het eerste gezicht! De IKEA-aankoop waar ik het meest trots op ben is toch wel de SKOGSTA eettafel. Het is een robuuste houten tafel met zwarte poten. Ik wilde hem al heel lang hebben, maar we hadden al een eettafel meegenomen uit het huis van mijn schoonouders. Na een half jaar heb ik mijn man toch overgehaald en hebben we de tafel gekocht. De EAMES-replica stoelen zorgen er voor dat het plaatje voor mij helemaal compleet is.

In huis houd ik echt van strak en less is more. Er komen daarom ook geen onnodige spullen meer het huis in. Ik kan mij heel erg vinden in alle theorieën over minimalisme en het hele ‘the joy of having less’.

Dalal heeft 2 DIY’s in huis …

Een paar maanden geleden heb ik een schilderijtje gemaakt, naar aanleiding van een tip van een mede-instagrammer. Ook heb ik een mini tray gemaakt, een soort dienbladje op pootjes. Dit dient als een soort display voor bijvoorbeeld je sieraden, kaarsen of parfum. Ik ben er wel achter gekomen dat ik niet erg artistiek ben aangelegd en echt twee linkerhanden heb.

Hoe ze in dit huis appartement gekomen zijn?

Eigenlijk heel erg simpel. We waren op zoek naar een woning en die wilden wij heel graag voor onze bruiloft klaar hebben. Wij hebben op een aantal woningen gereageerd en zijn hier blijven hangen.

Het is zeker geen forever home. Ik ben 27 dus ik kan mij niet voorstellen dat ik vanaf nu voor de rest van mijn leven op 1 plek zou blijven wonen. Het appartement is ook aan de kleine kant dus zijn we genoodzaakt om binnen nu en een paar jaar iets anders te gaan zoeken. Ik wil liever niet in een groot huis wonen, omdat ik dan veel moet schoonmaken (jaaa heel belangrijk) daarnaast vind ik het knusse van een appartement ook veel fijner. Maar voor nu is het perfect.

 

Ben jij heel benieuwd geworden naar de rest van Dalal haar prachtige appartement? Check dan zeker haar Facebook of Instagram. En laat me zeker weten wat je van deze prachtige woning vindt.

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

22 Reacties

Jody 6 juni 2017 - 10:34

Wow! Ik hou ook wel van zwart, maar dit is echt heel mooi gedaan! Ik zou eigenlijk zeggen dat ze stylist is in plaats van docent… 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:21

Haha, ja zou je wel denken he 🙂

Reply
Fleur 6 juni 2017 - 11:46

Mooie inrichting. Ik hou erg van het zwart/wit en ruimte. Helaas is dat met 2 kinderen in huis een onmogelijke missie 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:20

Nou ik ken toch een aantal mensen bij wie dit aardig lukt. Je moet alleen wel meer poetsen dan normaal.

Reply
Dalal Kouhli 6 juni 2017 - 11:54

Wat lief, dankjulliewel!!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:22

Nee jij bedankt!

Reply
Dyonne Bakker 6 juni 2017 - 12:21

Wauw dit is echt fantastisch! Ik hou helemaal van deze stijl! Hier kan ik wel inspiratie uithalen voor mijn eigen huisje binnenkort

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:20

Dat is precies wat ik hiermee wil bereiken, leuk!

Reply
A Fashion Taste 6 juni 2017 - 13:12

Dit stijl vind ik fantastisch! Ik ga op 1 juli samenwonen met mijn vriend en vind het best spannend om meubels te kiezen .

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:19

Ja dat snap ik! Ik ben heel benieuwd wat het allemaal is geworden.

Reply
cindy 6 juni 2017 - 14:51

Bij mij mag er wel wat kleur zijn anders vind ik het nogal saai… maar dit zou me wel smaken als het voor een vakantie is.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:19

Ik vind dit zo lekker rustgevend! Ik krijg altijd een onrustig gevoel van heel veel kleur.

Reply
Verena Friederich 6 juni 2017 - 19:06

Wauw! Dit is nou precies mijn stijl! Dit huis geeft mij hele fijne inspiratie voor mijn eigen apartementje voor in de toekomst.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:18

Nou dat is super!

Reply
Natalie 6 juni 2017 - 21:18

Prachtig interieur, lijkt wel een beetje op mijn stijl, al hou ik toch van iets meer kleur in combinatie met wit en zwart 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:18

Ik ben zelf een wit/grijze/hout persoon, maar dit vind ik ook erg mooi. Wat zijn jouw basiskleuren?

Reply
Tine 7 juni 2017 - 10:03

Prachtige woning! De Scandinavische stijl kan ik wel smaken moet ik eerlijk toegeven, het straalt inderdaad veel rust uit – al heb ik allicht zelf te veel spullen om dit zelf te kunnen toepassen in mijn huis. De groene elementen in combinatie met zwart-wit: top!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:18

Wij gaan nu binnenkort weer verhuizen en ik ga toch echt detoxen aan spullen, stukken rustgevender en je raakt het ook minder snel beu denk ik.

Reply
sabine 8 juni 2017 - 09:25

wow erg scandinavisch allemaal! Leuk dat detail uit Moderna Museet! Dat is hier om de hoek 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:17

Ja jij woont recht bij de bron, hihi!

Reply
nicole 11 juli 2017 - 10:40

Wauw, dat is zeker een rustige uitstraling. Waar zijn alle spullen? Marie Kondo zou trots zijn!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:17

Dat zou je haar even zelf op Instagram kunnen vragen? 🙂

Reply

Laat een Reactie achter