De stadsfavorieten van Sylvia in Lisse

Geschreven door Sylvia Dral 30 mei 2017
De stadsfavorieten van Sylvia in Lisse

Lisse, een klein dorp op de grens van Zuid- en Noord-Holland. Midden in de drukke randstad, weet het rustige dorpje met haar gezellige centrum de shopper uit andere dorpen naar zich toe te trekken. In het voorjaar staat het vol met toeristen die naar bollenvelden komen kijken en een bezoekje wagen aan het bekende Keukenhof.

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_inleiding

Ik woon zelf in Lisserbroek, wij zijn het buurdorp van Lisse. Ik heb wel tijdelijk in een appartement in het centrum van Lisse gewoond met mijn vriend en vroeger ging ik ook in Lisse naar de HAVO. Dus Lisse heeft zeker een bijzonder plekje in mijn hart.

Leuk feitje: Lisse is Zuid-Holland en Lisserbroek is Noord-Holland. Toen ik in groep 8 zat in Lisserbroek moest ik naar de HAVO in Lisse. Lisserbroek heeft namelijk alleen 2 basisscholen, het is echt een klein dorpje dus geen plek voor een middelbare school. Omdat ik van Noord naar Zuid ging, had ik mazzel met de zomervakantie. Zuid- Holland krijgt namelijk 2 weken eerder of 2 weken later zomervakantie. Ik had geluk, want in mijn geval was dat 2 weken later. Dus ik genoot van 2 weken extra zomervakantie! #eenergblijebrugpieper

Maar ik dwaal af… ik ging het hebben over mijn favoriete plekjes in Lisse! Ik neem jullie mee op reis.

Start je dag bij Qoffee and more

De dag starten we bij Qoffee and More. Hier haal je de beste Fair Trade koffie, maar er is meer! Bij Qoffee and More hebben ze lunches, High Tea’s, kleding, woonaccessoires, planten en nog veel meer leuke hebbedingetjes!

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_qoffeandmore_terras Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_qoffeandmore_voor Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_qoffeeandmore_detail Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_qoffeeandmore_ingang

Bijna alle decoratie in deze koffiezaak is te koop, zie je wat leuks vraag het even aan een personeelslid en meestal kan je het voor een leuke prijs mee naar huis nemen. 

Alle kleding is onder €25, als je nog meer keuze wil, kan je door het leuke centrum wandelen naar hun andere winkel Quty.

Quty is een leuke kleine modezaak met trendy kleding voor jong en oud. Alle kleding is Instagram-proof. Het leuke is dat de dames zelf de kleding inkopen en daardoor je toch wat anders hebt als dat H&M topje waar iedereen al mee loopt. De prijzen zijn ook top!

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Qoffeeandmore_achter

Concept store Feel Your Web

Ben je op zoek naar pareltjes in webshops maar geen zin om het internet af te struinen? Feel Your Web heeft de leukste collecties van kleine internetshops bij elkaar in één winkeltje. Hierbij geldt, voor iedereen is er wel iets leuks te vinden!

Momenteel staan de merken: ReUsedFavourites, More Than Canvas, Sparkling Paper en nog veel meer andere leuke merken in de winkel.

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_feelyourweb_voorkant Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_feelyourweb_etalage

Bloemetjes kijken in het Keukenhof

Als we over Lisse praten dan kennen de meeste (internationale) toeristen dit door het Keukenhof. Het bolbloemen paradijs van Nederland is in de lente open voor bezoekers. Ook wordt deze locatie gebruikt voor diverse vaktentoonstellingen van kwekersgroepen.

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_01

Wat ik zelf altijd het mooiste vind zijn de showkassen. Hier staan echt de meest prachtige designs en heel veel verschillende bloemsoorten. Elke week staat er weer een ander product in de spotlight dus kijk van te voren wel even welke tentoonstelling wanneer is.

Helaas is het Keukenhof vanaf 21 mei 2017 weer gesloten en zal zij haar deuren in maart 2018 weer openen.

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_01Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Keukenhof_03

In de zomer ligt de focus op het Kasteel aan de andere kant van de weg. Het Keukenhof Kasteel is een bekende trouwlocatie die dromen laat uitkomen. Grote evenementen zoals fantasy evenement Castlefest trekken internationale bezoekers, maar ook muziekevenementen passeren de revue in de zomermaanden.

Mijn favoriete bloemenwinkel in Lisse: Naturals

Ik ben best wel kieskeurig als het gaat om bloemen. Ze moeten vers zijn, van goede kwaliteit en een acceptabel vaasleven. Ik werk bij een bloemenexporteur. Ik zie dat de mooiste bloemen vaak naar het buitenland gaan, maar ik heb een bloemist gevonden die toch ook wat van deze pareltjes in haar winkel heeft staan!

Naturals verkoopt naast bloemen ook planten, leuke accessoires en vazen. Ze hebben bijvoorbeeld een collectie met Fidro glazen. Elke vaas is uniek doordat ze mond geblazen zijn. De glasblazers gebruiken houtenmallen (dit is een oude techniek), door de hoge temperaturen tijdens het blazen veranderen de houten mallen van vorm. Hierdoor ontstaan iedere keer unieke producten waarin je het ambachtelijke karakter terug vindt.

Zoek je een leuk cadeautje voor iemand dan hebben ze echt te leuke draagtasjes (met water!) met een bosje bloemen. Deze Naturals boeketten zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Je kan voor €10 al een super mooi bosje kopen!

Wil je toch liever jezelf verwennen dan kan je kiezen uit de kant en klare bossen of wat ik zelf doe: bloemen kiezen en laten schikken. Ik wil meestal een veldboeket met daarin wat aparte of sprekende bloemen. Maar je kan ook gewoon een kleur aangeven en dan adviseren ze je heel erg goed wat bij elkaar past. En helemaal top is dat ze een versgarantie van 7 dagen hebben!

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_naturals_voorkant_01 Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_naturals_04 Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_naturals_05 Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_naturals_06_Fidro_vazen Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_naturals_08

 

Appels plukken bij de Olmenhorst

Okey…okey… dit is eigenlijk Lisserbroek, maar het is zo leuk dat ik het er toch in zet! #lekkereigenwijs

Op 4 en 5 juni dit jaar is weer het leuke gezinsfestival: Appelparade op het landgoed Olmenhorst. Vorig jaar ben ik ook met mijn moeder geweest en is echt een aanrader (ook met kleine kids).

In het najaar kan je ook je eigen appels en peren plukken, super leuk! Er is ook een horeca gelegenheid en ja, je verwacht het al ook dit is een populaire trouwlocatie.

Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Olmenhorst-1Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Olmenhorst-2Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Olmenhorst-3Aboutloes_sldfotografie_bloemenzijnhip_sylviadral_stadsfavorieten_lisse_Olmenhorst-5

Hopelijk hebben jullie nu ook heel veel zin gekregen in een bezoekje aan Lisse en zie ik jullie snel?

Liefs Sylvia

 

Misschien vind je dit ook leuk?

37 Reacties

Melanie 30 mei 2017 - 12:59

Lisse is niet eens zo ver bij mij vandaan. Ik kom er eigenlijk nooit. Leuk deze opsomming. Krijg er veel meel een beeld van Lisse

Reply
Sylvia 1 juni 2017 - 14:09

Leuk om te horen Melanie! 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Sandra 30 mei 2017 - 13:51

Wat klinkt dit leuk! Ik ben nog nooit in Lisse geweest. En nee, dus ook niet op de Keukenhof… Slecht he? Als ik in Lisse kom, ga ik zeker naar Qoffee. Dat klinkt echt superleuk!

Reply
Sylvia 1 juni 2017 - 14:11

Haha ja zeker slecht 😉 ik moet bekennen dat ik pas 5 jaar geleden voor het eerst in keukenhof was (ik had een vrij kaartje) haha. Maar het is zo goed bevallen dat ik elk jaar even een kijkje neem! Liefs Sylvia
ps. en Qoffee daar moet je echt heen zo leuk en ze zijn ook super gastvrij!!

Reply
Dhini 30 mei 2017 - 14:29

Wat kleurig plek, hier word ik vrolijk van. Het ziet er gezellig uit

Reply
Sylvia 1 juni 2017 - 14:12

Dankjewel Dhini! 🙂

Reply
Manon Boerakker 30 mei 2017 - 20:14

Helaas is dit nog wel een stukje rijden van mij af! Het ziet er allemaal wel super kleurrijk uit

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:35

Ah jammer dat het zo een stuk rijden is! Het is inderdaad erg kleurrijk vooral in het voorjaar! 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Bianca 30 mei 2017 - 20:29

Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het klinkt wel gezellig en er is zo te lezen genoeg te doen x

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:36

Hi Bianca, dat klopt helemaal! 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Lonneke 30 mei 2017 - 21:21

Lisse ken ik niet ben er nooit geweest. het ziet er echt uit als een mooie en fijn dorp.

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:37

Hi Lonneke, veel Nederlandse kennen het dorp niet (tenzijn je 65+ bent en korting krijgt bij de Keukenhof 😉 ) Maar het is inderdaad een fijn dorp, ook om in te wonen! Liefs Sylvia

Reply
Jamey 31 mei 2017 - 06:52

Wat klinkt Lisse zo gezellig zeg! Ben er nog nooit geweest!!

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:38

Het is zeker gezellig! Er zijn ook zat gezellige eettentjes voor avondje uit 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Jess 31 mei 2017 - 10:06

Pareltjes vinden in je eigen dorp/stad is zo leuk. Maar Nederland heeft altijd leuke plekjes vind ik. Ziet er geweldig uit.

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:48

Hi Jess, soms ligt geluk om de hoek 😉 Heb jij nog leuke pareltjes in je eigen dorp/stad die ik een keer moet zien? Liefs Sylvia

Reply
Astrid 31 mei 2017 - 10:34

AaHhh bloemen overal! Geweldig’ zou bijna nu in de auto stappen om naar Lisse te rijden

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:40

Jaaaaaaa leuk!!! 🙂

Reply
MC Kleuver 31 mei 2017 - 11:17

Dat ziet er gezellig uit met die bloemetjes. Die afbeelding van de Eiffeltoren vind ik heel indrukwekkend!

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:39

Dankjewel voor je berichtje MC Kleuver, die afbeelding is inderdaad erg indrukwekkend. Hij is ook super groot omdat hij 2 verdiepingen hoog is. Liefs Sylvia

Reply
Hillybillybeauty 31 mei 2017 - 13:34

Wij rijden er geregeld langs, op familiebezoek, maar ben er eerlijk gezegd nog nooit geweest, shame on me!! Ziet eruit als een gezellig stadje❤

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:41

Ohhhhh zonde! hahah volgende keer toch even een bezoekje tussendoor aan Lisse? Even op koffie bij Qoffee and more 😉

Reply
Maddy** 31 mei 2017 - 15:47

Ik word hier vrolijk van hoor. Van de zomer maar is een keer heen dagje uit

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:41

Leuk Maddy, ben benieuwd wat je ervan vindt! Op het plein genaamd het vierkant zijn ook heel veel leuke tentjes waar je lekker kan eten, bijv. Lef is erg goed eten! Liefs Sylvia

Reply
Anouk 31 mei 2017 - 21:48

Wat een leuke foto’s, voelt echt even als een rondleiding. Mijn ouders zijn wel eens in Lisse op vakantie geweest, of er vlakbij. Zal ze de foto’s een laten zien, kijken of ze wat herkenning vinden.

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:43

Dankjewel voor je leuke reactie Anouk, ik wilde iedereen ook even mee nemen op reis in dit artikel. Wat leuk dat het ook zo overkomt 🙂 En grappig om te lezen dat je ouders in of vlakbij Lisse op vakantie zijn geweest. Er zitten wel wat vakantieparkjes in de buurt. Liefs Sylvia

Reply
Volgmama 1 juni 2017 - 00:00

Wat een mooie stad met al die bloemen. Zou er graag eens heen willen.

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:47

Leuk om te horen dat je een keer wil langskomen! In het voorjaar zijn er de meeste bloemen zowel langs de weg en in het dorp als op de Keukenhof!

Reply
Fleur 1 juni 2017 - 07:05

Ik woon in de buurt en ga met de kinderen graag naar de Olmenhorst!

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:44

Wat leuk om te horen Fleur! Ik vond het toen ik klein was ook zo leuk bij de Olmenhorst (stiekem vind ik dat nog steeds ;-)) Liefs Sylvia

Reply
Serafina 1 juni 2017 - 09:19

Qoffee and more lijkt me een heerlijke en plek om iets lekkers te drinken en bij te komen.. Die appelpluk vind ik leuk te doen met de Kids.. Hihi

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:46

Dat is het zeker Serafina! Laatst met me moeder nog lekker wezen lunchen 🙂 . Afgelopen weekend was de appelparade en straks ook weer de appelpluk, inderdaad erg leuk voor de kids! 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Sherry 1 juni 2017 - 09:41

Wauw wat een prachtige bloemen en mooie foto’s.

Reply
Sylvia 1 juni 2017 - 14:13

Dankjewel Sherry!

Reply
Chantal 3 juni 2017 - 12:01

Wat leuk! Ik rijd regelmatig langs Lisse, maar nooit bedacht om eens te kijken wat je er kunt doen. Leuk artikel!

Reply
Sylvia 5 juni 2017 - 21:45

Hi Chantal, Dankjewel voor je lieve reactie. Hopelijk heb ik je overtuigd om een keertje als je langsrijdt ook Lisse een bezoekje te brengen 🙂 Liefs Sylvia

Reply
Blog &Beauty 10 juni 2017 - 07:45

Wat een super leuke favorietjes, vooral het koffiezaakje ziet er zo gezellig uit.

Reply

Laat een Reactie achter