Exclusieve rozen tijdens de Let’s (m)eet lunch

Geschreven door Sylvia Dral 14 mei 2017
Exclusieve rozen tijdens de Let’s (m)eet lunch

Hallo, lieve bloemenfans!

Zondag 7 mei mocht ik de bloemenarrangementen maken voor de Let’s (m)eet Lunch. In deze blog vertel ik jullie meer over waar de mooie rozen vandaan komen en hoe ik de arrangementen heb gemaakt.

ROMANTIEK MET ROZEN

Natuurlijk kennen we allemaal wel de standaard rode, roze en witte rozen, maar er is nog zoveel meer…

Qualirosa is een kwaliteitsrozenmerk met exclusieve rozen, menig internationale top bloemisten werken met deze rozen voor evenementen en bruiloften.

Een paar rozen wil ik graag uitlichten, mijn persoonlijke favorieten:

1# HYPNOSE

Hypnose is een grote roos en heeft een prachtige zandΒ kleur met een rode brocante tekening langs de randen van de blaadjes. Dit geeft de roos een modern, maar landelijk karakter. Daardoor staat hij prachtig in verschillende interieurs.

2# LULLABY

Ik ben verliefd op deze vergrijsde paarse kleur van de roos, Lullaby! Combineert prachtig met andere kleuren zoals roze en groen. Als de roos meer en meer open gaat laat ze haar paarse hart steeds meer zien. Echt geweldig om deze roos in je huis open te zien bloeien.

3# SUPER BUBBLES

Super Bubbels, alleen de naam is al leuk! Dit is een trosroos, dat betekent dat er meerdere bloemen aan één steel zitten. Veel trosrozen hebben kleine bloemen, maar deze trosroos heeft grote koppen. En ze komen prachtig open. De kop is niet zo groot als die van Hypnose, maar ze zijn zeker niet minder mooi! De dromerige kleur is perfect voor bruiloften, ook in je interieur zal deze roos de show stelen. Nog een voordeel van een trosroos, je vaas staat al vol met maar 5 stelen!

Ben jij benieuwd naar alle andere rozen van Qualirosa kijk dan vooral even op hun site. Zelf kopen? Vraag bij je bloemist dan specifiek naar deze bloem, zij kunnen deze voor je inkopen.

BLOEMENARRAGMENTEN LET’S (M)EET LUNCH

Voor de lunch sponsorde Qualirosa een geweldige mix van prachtige rozen. Ik had nog wat (tros) Anjers (botanische naam: Dianthus) gehaald, want die zijn de bloem van de maand mei. En dit gecombineerd met Delphiniums, Asparagus en Aralia blad.

Een mooie aankleding met bloemen mocht zeker niet ontbreken al is het zonde om zulke prachtige bloemen maar 1 middag op tafel te zetten. Ik heb dus verschillende mini boeketjes gemaakt en van die mini boeketjes weer 1 groot boeket dat op tafel gezet kon worden.

De boeketjes zijn met de basis techniek ‘korenschoof’ gedraaid. Dit betekend dat alle stelen dezelfde kant op draaien (net als bij een korenschoof van graan). Google even hierop op google en je ziet allerlei handige DIY-tutorials. Ik heb de bloemen speels in de vazen gezet met diverse hoogtes.

In plaats van vazen heb ik witte emmertjes gebruikt van de Xenos. Deze zijn laag en breed genoeg voor het bloemwerk en gaven een passende uitstraling mee aan het geheel.

BLOEMEN OP INSTAGRAM

Was jij ook bij de lunch zondag 7 mei? Dan heb jij zo een mooi mini bosje gehad met rozen van ons. Hieronder een selectie van de foto’s van de bosjes in hun nieuwe huisje. Super leuk om ze weer terug te zien!

  1. Het boeketje op de prachtig houten tafel van Kristel van @kris_waarom_zou_je. De neutrale kleuren van de bloemen passen perfect in haar interieur.
  2. Het fleurige boeketje geeft net een klein beetje kleur aan het stoere grijze interieur bij Rachelle vanΒ @liefs_el. Staat super gezellig zo met de kaarsjes erbij!
  3. Wauw wat zijn de rozen mooi open gebloeid bij Marieke van @lots_of_home!! I love it!

TIP! Gebruik bloemenvoedsel en snij je bloemen met een schoon(!) en scherp mes schuin af. Heb je geen bloemenvoedsel, dan kan je klein drupje chloor bij het water doen.

 

Liefs Sylvia

Misschien vind je dit ook leuk?

30 Reacties

Natascha 14 mei 2017 - 11:07

Waauw, deze zijn echt prachtig! Ik wist niet dat er zoveel soorten rozen bestonden!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:27

Hi Natascha, ja wat zijn ze gaaf he?! Er zijn nog veel meer soorten. Ik geloof iets van 300 natuurlijke soorten (die zijn ontstaan in natuur en niet in de veredeling). Ik heb weleens gehoord dat een veredelaar meer dan 800 soort had getest :-O. Elk jaar komen er nieuwe soorten bij, maar gaan er ook een paar soorten weer weg. Dat houdt het nog wel een beetje in evenwicht πŸ˜‰ Liefs Sylvia

Reply
Carlijn 14 mei 2017 - 11:07

Wat ontzettend mooi! Rozen zijn mijn favoriete bloemen, dus ik heb genoten van je blog. Prachtige foto’s ook!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:28

Dankjwel Carlijn, leuk om te horen! :- ) Liefs Sylvia

Reply
Julie 14 mei 2017 - 11:25

Wat een prachtige bloemen! Lullaby is zonder twijfel mijn favoriet hier! Wat een mooi foto’s kan je toch maken van bloemen! πŸ™‚

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:28

Bloemen zijn zeker dankbaar om op de foto te zetten en zeker rozen :-)! Leuk om te horen dat Lullaby je favouriet is! Liefs Sylvia

Reply
Ezra 14 mei 2017 - 13:22

Wauw wat een onwijs mooie rozen! De lullaby is mijn favoriet! <3

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:29

Dankjewel Ezra! Liefs Sylvia

Reply
Marguerita 14 mei 2017 - 13:26

Prachtig die bloemen <3 heel erg mooi zo bij elkaar! De soortnamen van de rozen kende ik nog niet , wat verzinnen ze daar ook schone namen voor

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:30

Dankjewel Marguerita! En het altijd weer knap hoe ze de namen verzinnen bij elke bloem, dat vind ik een kunst opzich. Liefs Sylvia

Reply
Mariska 14 mei 2017 - 16:29

Weer wat geleerd, wat zijn er veel rozen! En zo mooi met hun eigen twist allemaal. Prachtige boeketten!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:33

Dankjewel Mariska! En wat leuk om te lezen dat je de blog ook leerzaam vond πŸ™‚ Liefs Sylvia

Reply
Johanne 14 mei 2017 - 17:47

Ik weet vrij weinig van bloemen en heb dus ook geen kennis van namen, maar vind dit er supermooi uitzien! Hele mooie foto’s!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:34

Super bedankt voor je complimentjes Johanne!! πŸ™‚ Liefs Sylvia

Reply
Annemarel 14 mei 2017 - 20:06

Wat ontzettend prachtig. Ik ben gek op rozen (mijn dochter heet zelfs roos). De lullaby vind ik het mooiste

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:34

Wat leuk dat je dochter Roos heet Annemarel! Een hele mooie naam πŸ™‚ Liefs Sylvia

Reply
Claudia 14 mei 2017 - 20:11

Ik ben dol op bloemen. Ik heb altijd bloemen in huis. En rozen hebben altijd al een speciaal plekje in mijn hart!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:37

Hi Claudia,

Super tof dat je altijd bloemen in huis hebt! Altijd leuk om een mede-bloemen fan te ontmoeten :-).
Is er een speciale reden dat rozen een speciaal plekje hebben in je hart?

Liefs Sylvia

Reply
Cassandra 14 mei 2017 - 21:21

Wauw wat zijn ze prachtig! Die paarse moet Mn moeder zien, die wil ze zeker weten hebben!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:39

Haha super leuk berichtje Cassandra! Ik ben benieuwd wat je moeder er van vindt πŸ™‚
Ik geloof dat de paarse, Lullaby bij velen favoriet is! Hij staat nu ook nog op mijn salon tafel thuis! πŸ™‚
Liefs Sylvia

Reply
Margon 14 mei 2017 - 22:40

Wat heb je een mooie boeketten gemaakt! Ik ben echt gek op rozen. Mijn vriend is chauffeur en rijdt veel bloemen van de kwekers naar de veiling in o.a. Aalsmeer. Ik ga soms mee en snuffel dan altijd even tussen de karren die niet geleverd zijn. Zo gaaf om al die soorten te zien! Bijkomend voordeel; mijn vriend krijgt regelmatig een bosje bloemen (vooral tulpen) voor me mee van de kwekers!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:43

Ahh dankjewel voor je lieve berichtje Margon!
Heel erg leuk om je verhaal te lezen dat je vriend veel bloemen van de kweker naar de veiling rijdt! Ik vind het ook zo leuk in me werk om de koelcel door te lopen tussen alle bloemen :-). Dan spot je altijd weer van die pareltjes! En dat hij dan ook regelmatig een bosje bloemen krijgt is natuurlijk helemaal geweldig! Kan jij er ook lekker in huis van genieten!
Liefs Sylvia

Reply
Martiena 15 mei 2017 - 08:53

Wat leuk om eens de diverse namen van de roos. Ik gok dat ik nooit echt bewust wist. Leuk!

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:47

Hi Martiena, er zijn ook zoveel verschillende rozen. Ik ken ook niet alle namen uit mijn hoofd maar wel wat belangrijke πŸ˜‰ . Mooie rode zijn bijvoorbeeld Red Eagle of een Red Naomi en een golden oldie in het witte assortiment is de Avalanche+. Als je van roze houdt moet je eens Miss Piggy proberen die is echt geweldig! En ik vind die naam ook zo grappig. πŸ™‚ Liefs Sylvia

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 15 mei 2017 - 12:42

Ah zo mooi allemaal! Ik ben echt gek op bloemen voor de lente en zomer πŸ™‚

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:44

Hi Neeltje, dankjewel voor je leuke berichtje! Gelukkig is het lente seizoen in volle gang en komt het zomerseizoen er nog aan. Ik zie steeds meer Pioenen en Dahlia’s! Liefs Sylvia

Reply
Judith Jasper 15 mei 2017 - 14:35

Wat een prachtige rozen, ik hou ook zo van bloemen, ze fleuren een hele kamer op. Of een insta account πŸ˜‰

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:45

Hahah ja Judith ze fleuren zeker een Insta account op. Ik heb elke week een goed excuus om nieuwe bloemen te halen πŸ˜‰ Liefs Sylvia

Reply
Maddy** 15 mei 2017 - 22:24

Wauw prachtig! Ik vind de lullabelly echt ontzettend mooi. Ik ben gek op rozen. Elke week een nieuwe bos op tafel

Reply
Sylvia 16 mei 2017 - 20:49

Hi Maddy, wat leuk om te lezen dat jij ook gek op rozen bent! Wat is je favoriet die je normaal koopt, of koop je elke week weer wat anders? Liefs Sylvia
ps. als je van rood houdt zou ik eens de Red Eagle proberen en als je liever een mix hebt kan je vragen bij de bloemist of ze een mix van de kwekerij VIP Roses hebben, die hebben hele gave en aparte soortjes πŸ™‚

Reply

Laat een Reactie achter