De 5 stadsfavorieten van Alice in Katwijk aan zee

Geschreven door Alice Vanduijvenvoorde 23 maart 2017
De 5 stadsfavorieten van Alice in Katwijk aan zee

Hallo allemaal!

Daar ben ik weer! En dit keer met een artikel over mijn 5 stadsfavorieten. Nouja.. “stads”.. Ik woon in Katwijk aan zee en dat is toch echt meer een dorp dan een stad, maar wel een prachtig dorp en zeker een aanrader om eens naartoe te gaan!!

katwijk-zee-strand

Over mijn top 5

Ik ben zelf groot fan van (koffie)shops met een uniek concept of met producten die je niet snel in een ander winkel tegenkomt. Mijn top 5 hier in Katwijk zijn dan ook zeker uniek te noemen, kijken jullie met me mee? En wie weet maak ik jullie wel enthousiast om Katwijk eens een bezoekje te brengen! 😉

Mijn eerste favoriet is; Loods17,

Deze winkel is te vinden in Katwijk (en in Lisse), Het is een shop in shop. Dit concept vind ik echt geweldig want het geeft mensen die nog maar ‘klein’ zijn of de stap tot een eigen winkel nog niet durven/kunnen zetten de gelegenheid om toch hun producten in een winkel te verkopen. Je kunt hier een stuk(je) van de winkel huren, jou producten uitstallen én natuurlijk verkopen! Je kunt al huren vanaf 1 meter, dus verkoop je alleen leuke kaartjes, kan dit ook!

Ik kom hier heel erg graag juist door de variatie in producten. In de Katwijkse winkel kan je o.a. kleding, zelfgemaakte babykleding (groot fan!), baby- en kinderproducten, woonaccessoires, stationery, mooie kaarten enz, … vinden. Ik koop hier vooral veel voor Caitlynn maar ik ben ook groot fan van de stoere woonaccessoires. Ook haal ik hier vaak een cadeaubon als cadeautje want je kunt hier zoveel kopen dat er voor iedereen wel wat leuks bij zit.

Loods-17-Katwijk-stadsfavorieten Loods-17-Katwijk-stadsfavorieten Loods-17-Katwijk-stadsfavorieten Loods-17-Katwijk-stadsfavorieten Loods-17-Katwijk-stadsfavorieten

Huis van Elke

Huis-Elke-Katwijk-stadsfavorieten

In een mooi oud pand zit dit geweldige kleine woonwinkeltje. Ik ga hier altijd graag heen om inspiratie op te doen. Corinne de eigenaresse is een ontzettend leuke vrouw en denkt graag met je mee als het gaat om een cadeautje of een accessoire voor je eigen huis. Ook als je iets wilt hebben wat niet bij haar in de winkel staat denkt ze mee en kan ze dit vaak wel ergens voor je krijgen. Cadeautjes pakt ze met zorg en liefde in, iets wat ik belangrijk vind! De stijl van de producten die ze verkoopt zijn te omschrijven als stoer, sober, en een tikje bohemien en merken als Zusss, Madame Stoltz, Moes en Griet, Lightboxen, maar ook leuke (canvas) kaarten van bijvoorbeeld More Than Canvas. Die laatste zijn groot favoriet bij mij maar eigenlijk alles wat in dit winkeltje te krijgen is, is mijn smaak! Daarom is het voor mijn portemonnee eigenlijk beter dat ik er niet al te vaak heen ga want ik ga nooit zonder lege handen terug, haha.

Huis-Elke-Katwijk-stadsfavorieten Huis-Elke-Katwijk-stadsfavorieten Huis-Elke-Katwijk-stadsfavorieten Huis-Elke-Katwijk-stadsfavorieten

Corrine’s Woon en Kadoshop

Corinne-woon-kadowinkel-katwijk-stadsfavorieten

Deze woon en kadowinkel zit praktisch bij ons om de hoek en ik ga hier zelf geregeld heen om een cadeautje voor iemand te kopen of voor een heerlijke geurkaars van WoodWick.

Het leuke aan deze winkel vind ik dat er erg veel te krijgen is, van mooie woonaccessoires, heerlijke geurkaarsen tot babykleertjes of voorgepakte cadeaus. De voorgepakte cadeaus zijn erg handig voor als je zelf geen inspiratie hebt of even snel een cadeau moet halen. Ook hier worden cadeautjes met liefde ingepakt en zien ze er geweldig uit!

Corinne-woon-kadowinkel-katwijk-stadsfavorietenCorinne-woon-kadowinkel-katwijk-stadsfavorieten Corinne-woon-kadowinkel-katwijk-stadsfavorieten

Tosti & Tea

tosti-tea-katwijk-stadsfavorieten

Deze kleine koffieshop is enorm girly en heeft een beetje een rommelig vintage stijltje, reuze gezellig! Ze verkopen hier héééérlijke ijskoffie en alles is homemade en leuk opgemaakt. Ook kun je hier geweldige high tea’s krijgen met leuke thema’s. Bv. de 100 en 1 nacht high tea, gemaakt met producten met een oosters tintje. Maar wat ik vooral enorm leuk aan deze koffieshop vind is de enorm lieve en enthousiaste eigenaresse: Juud! Zij is altijd vrolijk en heeft voor iedereen een woordje klaar. Leuk is dat ze bijna iedere klant wel bij naam lijkt te kennen, dit maakt het erg warm en persoonlijk. Als je daar binnenkomt voelt het als een warm bad, ik word zelf altijd opgevrolijkt door Juud haar enthousiasme en positiviteit. En ik ben vast niet de enige die dit zo voelt want het is er eigenlijk altijd wel druk.

Tosti-Tea-katwijk-stadsfavorieten Tosti-Tea-katwijk-stadsfavorieten Tosti-Tea-katwijk-stadsfavorieten Tosti-Tea-katwijk-stadsfavorieten

Locals

Locals-katwijk-stadsfavorieten

Locals is een geweldige lunch café in het centrum van Katwijk. Het doet aan als een gezellige huiskamer met een prachtige vintage stijl maar dan wat stoerder. De inrichting en sfeer ademt rust en gezelligheid uit. Wanneer ik er kom, kom ik er echt tot rust met bijvoorbeeld zo’n heerlijke latté.

Locals-katwijk-stadsfavorieten

Je kunt hier genieten van de heerlijk koffie, geurende theeën, honger stillende homemade taarten of heerlijke vers afgebakken broodjes! En dit alles met dagelijks vers aangeleverde ingrediënten van de lokale slagerij, vishandel en groenteboer. En die kwaliteit proef je echt terug in de producten! Alles wordt met zorg gemaakt en elk product is een cadeautje om te zien!!

Uiteraard is het personeel erg lief en vriendelijk! Wat ook superleuk is, dat alles ook meteen een take-away is! Je kunt bellen om een bestelling te doen en in je pauze staat het voor je klaar en kun je het zo ophalen. Ideaal!! Nog een leuk weetje is dat ze een B&B hebben. Schuin boven de winkel hebben ze een leuk appartement dat je kunt huren voor bijvoorbeeld een weekendje Katwijk.

Locals-katwijk-stadsfavorieten Locals-katwijk-stadsfavorieten Locals-katwijk-stadsfavorieten Locals-katwijk-stadsfavorieten

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn 5 favoriete (koffie)shops in Katwijk te leren kennen!

Bedankt voor het lezen en till next time!!

Veel liefs, Alice  -X-

Ps: Ik heb met geen van deze winkels/koffieshops een samenwerking (gehad) dit is dus allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaringen en gevoel.

Misschien vind je dit ook leuk?

26 Reacties

Sophie 23 maart 2017 - 11:43

Toevallig wilde we dit weekend naar Katwijk gaan! Super leuk dit

Reply
Alice 23 maart 2017 - 19:41

Dankjewel Sophie, leuk om te horen! en wat leuk dat jullie dit weekend naar Katwijk komen! Ik wens jullie alvast heel veel plezier en raad jullie zeker aan eens een kijkje te gaan nemen in mijn top 5
Geniet van jullie weekend!
Liefs Alice

Ps: Huis van Elke is alleen dicht tot 31 maart wegens vakantie.

Reply
Chantsl 23 maart 2017 - 11:58

Wat een leuke lijst! Ik ben fan van Locals, hier hebben wij de babyshower van mijn schoonzus gehouden. Xxx

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:58

Oh wat leuk! Ik heb er vorige week zaterdag ook nog een babyshower gehad, dat deden ze ook erg leuk!!

Reply
Sofie Katelijne 23 maart 2017 - 15:29

Loods17 ken ik van naam en ziet er inderdaad een prachtige winkel uit! Zou ik met een vol winkelmandje buitenlopen wss 🙂

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:59

Hihi ja die kans is groot! Doe ik ook telkens..

Reply
laura 23 maart 2017 - 16:05

Wat een fijne plekjes zeg! IK heb gelijk helemaal zin om naar Katwijk te gaan en lekker langs het strand te wandelen en in deze winkels rondte slenteren!

Reply
Alice 24 maart 2017 - 11:00

Wat leuk om te horen! En moet je zeker eens doen!

Reply
Romee 23 maart 2017 - 18:42

Leuk om een keer wat hotspots te ontdekken van een stad waar ik normaal alleen kom voor het strand 😀

Reply
Alice 24 maart 2017 - 11:02

Echt waar? Nou dan kun je volgende keer deze hotspots ook eens een bezoekje brengen! Maar het strand is natuurlijk ook heerlijk

Reply
Maikel 23 maart 2017 - 20:19

Wat ziet dit er heerlijk uit!

Reply
Alice 24 maart 2017 - 11:00

Ja he! Zeker een aanrader! Bedankt voor je reactie 🙂

Reply
Corrine 23 maart 2017 - 20:19

Wat leuk zeg dat mijn winkel in jouw jou blog staat,voel me erg vereerd. Zoals dit voor mij een verrassing is,ligt er voor jou ook een verrassing klaar in de winkel…Helemaal leuk en bedankt vriendelijke groetjes corrine

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:55

Wat ontzettend lief zeg!! Heel erg bedankt! Liefs Alice xx

Reply
Kevin 24 maart 2017 - 07:34

Ben er nog nooit geweest maar wat een leuke tentjes zeg..
XX

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:58

Dankjewel! Goed excuus om eens naar katwijk te gaan 😉

Reply
kim 24 maart 2017 - 10:38

Ahhh wauw!! Echt van die sneup winkeltjes! Helemaal mijn ding. En die koffie…. wow wow wow!!! Die zou ik best een keer willen proeven!

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:57

Ja he! Ze zijn ook echt zo leuk! Oh die is ook geweldig!

Reply
Vlijtig Liesje 24 maart 2017 - 10:46

Bij die Tosti & Tea zou ik echt zo binnen lopen!

Reply
Alice 24 maart 2017 - 10:56

Dat is ook zeker een aanrader!! Het is daar zo gezellig!

Reply
Tine 24 maart 2017 - 13:01

Wow, jij woont echt in een fantastisch dorpje! Zoveel leuke en creatieve winkels, prachtig! Ik wou ook altijd aan de zee wonen maar het is er helaas (nog) niet van gekomen. Kan je iets aanbevelen om er een een weekendje te overnachten? Lijkt me echt een super uitstap voor mij en mijn familie als ik nog een keertje naar België ga (woon zelf in Ierland).

Reply
Alice 26 maart 2017 - 19:07

Hihi ik ben me er van bewust. Bofkont dat ik aan zee woon! Maar het gekke is dat ik er helemaal niet zo vaak op strand kom. Ik ben er aan gewend denk ik.. Mij klinkt ierland dan weer gewelditg in de oren!!
Het centrum bij ons is wel erg leuk ja! Zoveel leuke hotspots!
En wat leuk dat je eens van plan bent hier te komen! Zoals ik als schreef heeft lunchcafe locals een apartement wat je kunt huren. Op de website staat meer informatie. Ook erg leuk is onze camping/vakantiepark in de duinen, dan zit je echt vlak bij strand! Maar hier zijn sowieso ook veel andere leuke B&B te vinden, als je gewoon op Google zoekt op Bed en Breakfast Katwijk aan Zee kom je er een hoop tegen. Succes xx alice

Reply
Sandra 24 maart 2017 - 19:19

Leuk! Een dagje Katwijk is eigenlijk best een goed plan! Zeker met mooi weer…

Reply
Alice 26 maart 2017 - 19:01

Nou hé! Tip! In de zomervakantie hebben we hier elke dinsdag toeristenmarkt midden in het centrum, ook reuze gezellig!!

Reply
Kreanimo 25 maart 2017 - 20:09

Als ik daar ooit in de buurt kom, weet ik waar ik moet zijn! Thanks

Reply
Alice 26 maart 2017 - 19:00

Graag gedaan hoor! Xx

Reply

Laat een Reactie achter