Linda’s favoriete woon webshops

Geschreven door Linda Hummel 28 februari 2017
Linda’s favoriete woon webshops

Na mijn vorige blog met online shoptips, heb ik veel reacties gekregen met de vraag naar tips voor leuke (woon)webshops. Ohh somebody stop me, want daar kan ik echt uren over doorgaan! Het was dan ook niet makkelijk om uit ál die leuke webshops mijn 5 favorieten te kiezen. Maar dit zijn ze! Hopelijk zitten er een paar onontdekte pareltjes voor jullie bij.

Ik heb overigens met geen van deze webshops een samenwerking (gehad) – in wat voor vorm dan ook. Dit zeg ik er uit voorzorg even bij, omdat je soms door de hoeveelheid reclame op social media niet zeker weet wat men nou echt van iets vindt. Onderstaande vind ik dus écht en om jullie nog wat verder mee te nemen in mijn voorkeur, geef ik bij elke shop ook een insider tip.

Villa Madelief verdient met stip de eerste plaats in mijn top 5, vanwege het zeer diverse en mooie productaanbod binnen het thema interieur. Lichtboxen, make-up tasjes, hippe satéprikkers, you name it en Villa Madelief heeft het. Met als bonus dat goed wordt ingekocht op de seizoenen. Momenteel vind je er bijvoorbeeld de leukste woondecoratie voor Pasen. Zelf heb ik er rond de kerstdagen flink ingeslagen. Zo kocht ik bij Villa Madelief mijn House Doctor kerstsokjes voor boven de haard en ook Woody, het houten rendiertje van Bloomingville. Naast deze leuke brands verkoopt eigenaresse Maureen ook andere fijne merken zoals Nicolas Vahé, House of Rym en The Birds and The Bees. En het állerleukste aan deze shop: elke bestelling wordt als een feestje ingepakt!

Insider tip: als ik iets bestel bij Villa Madelief voeg ik ook altijd een paar transparante kleefknopjes toe. Ideaal voor woonslingers, maar bijvoorbeeld ook om ballonnen aan het plafond op te hangen. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen en kosten maar €1,50 per 3 stuks: een budget-oplossing als je dure helium wilt uitsparen!

Ontwerpster Eline Boon is zowel eigenaresse van ByBean als van De Hartjeswinkel. In de Hartjeswinkel vind je de leukste (woon)accessoires met daarop – je raadt het al – hartjes. Mokken met hartjes, Happy Socks met hartjes, paraplu’s, lampionnen en zelfs zakdoekjes met hartjes geven je een instant blij gevoel bij een bezoekje aan deze webshop. Maar ook ByBean, waarin Eline onder meer haar zelfontworpen kaartjes met eigenzinnige teksten verkoopt, is een aanrader. Zoek je nog een kaartje met “Stresskip” of “Zuurpruim” erop, dan is ByBean de place to be!

Insider tip: volg @bybean_nl en @dehartjeswinkel op Instagram. Eline is regelmatig in een gulle bui en plaatst dan een tijdelijke kortingscode tot soms wel 50% op haar feed(s). We love!

Wat is dit een leuke shop! Wonen met LEF heeft een ontzettend stoer en uitgebreid assortiment. Je vindt er werkelijk álles voor in huis: van kast tot plant, van behang tot douchegordijn. Daarnaast verkoopt deze shop ook hele mooie lifestyle artikelen. Op zoek naar een gaaf horloge? Of een boek van Uitgeverij Snor? Wonen met LEF heeft het allemaal! Met edgy items als de Arty Shock schilderijen (bijvoorbeeld het Meisje Met De Parel dat een pistool vasthoudt, say what?!) is het geen wonder dat deze shop regelmatig voorbijkomt in magazines als Vtwonen en Ariadne at home. Go check it out!

Insider tip: heb je iets gekocht bij Wonen met LEF? Vergeet dan niet om een zelfgemaakte foto van je goodie(s) op Instagram te posten met de hashtag #wonenmetlefwin100. Elke eerste maandag van de maand wordt uit de inzendingen een winnaar gekozen die een shoptegoed van maar liefst €100 wint! Doen dus!

Deze leuke shop is voor DIY-lovers echt een must! Je vindt er supergave materialen om van alles en nog wat mee te pimpen: muurstickers, raamstickers, maar ook de leukste mini-items om een poppenhuis mee te decoreren. Van mini-tipi tot mini-paperbag, Little Sissy heeft het allemaal. Zoek je iets stoerders? Geen probleem: sinds kort is er ook een pimp-pakket voor een speelgarage verkrijgbaar. Geen zin om zelf aan de knutsel te gaan? Ook dan ben je bij Little Sissy aan het juiste adres. Zo kun je er naamblokken naar wens laten maken of leuke kant-en-klare kado’s scoren. Maar het állerleukste item in deze shop is toch wel de “monsterspray”. Even sprayen en je kiddo kan weer met een gerust hart gaan slapen!

Insider tip: houd je ervan om zelf kerstdecoratie te maken? Check dan zeker rond de feestdagen de website van Little Sissy. Afgelopen jaar heb ik met de kerstbalstickers van deze toffe shop zóveel leuks kunnen maken! Zo blijven deze stickers bijvoorbeeld ook prima plakken op (champagne)glazen. Fingers crossed dat Little Sissy dit jaar weer zo’n handig pakket verkoopt!

En last but certainly not least: Allerlievelings. Deze té leuke shop van vriendinnen Laura en Nanette verkoopt handgemaakte producten in de categorieën interieur, sieraden, papierwaren en geboortekaartjes. Het logo van Allerlievelings – een geometrisch hart – vind je terug in vele items van deze gave shop. Zelf ben ik de trotse eigenaresse van een “very black” hart-ketting en heb ik de houten hart-onderzetters hoog op mijn verlanglijstje staan. Fun fact: Allerlievelings is ooit begonnen met een kraampje op de vrijmarkt op Koningsdag en is ook nu nog regelmatig te vinden op allerlei leuke markten, zoals de bekende Swan Market.

Insider tip: op de website van Allerlievelings staat ook altijd een leuke free printable. Momenteel kun je er een hippe uitnodiging voor een kinderfeestje vinden. Thanks Allerlievelings!

Tot slot

Ik vind het ook leuk om te horen welke webshops jullie zouden tippen, dus schroom vooral niet om een reactie onder dit blog of op mijn Instagram achter te laten.

I could give up shopping, but I’m not a quitter.

-Unknown

Liefs, Linda

Misschien vind je dit ook leuk?

19 Reacties

Vlijtig Liesje 1 maart 2017 - 10:31

Bedankt voor de tips! Het ziet er allemaal erg leuk uit!

Reply
Sharon 4 maart 2017 - 21:44

Leuk te lezen! Villa madelief al wel eens besteld. Thanks voor de andere tips!

Reply
Kyara Esteva 17 maart 2017 - 22:19

Persoonlijk shop ik altijd op http://www.janenjuup.nl. Hele schattige spulletjes voor in huis!

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 22:42

Oh die ken ik niet! Ik ga er eens naar kijken.

Reply
Sophie 17 maart 2017 - 22:20

Altijd fijn dit soort tips. Zal de webshops opslaan. Thanx

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 22:43

Ik vind het ook altijd leuk dit van anderen te zien dus daarom lanceren we vanaf 1 april een heel nieuwe topic hierrond op de blog

Reply
MamaPlaneet 18 maart 2017 - 03:34

Super handig dit soort tips. Ik snap waarom Villa Madelief bovenaan staat. Ik kende ze overigens geen een.

Reply
Joandi Loes Tholen 18 maart 2017 - 12:56

Ik ben blij dat Linda mij dit soort tips geeft want buiten Allerlievelings kende ik er ook geen één. 🙂

Reply
Foodie Marjan 18 maart 2017 - 08:22

Niet bedankt voor de tips! Nu wil ik weer veel te veel leuk spulletjes kopen! Deze webshops zijn echt tof!

Reply
Joandi Loes Tholen 18 maart 2017 - 12:57

Hahahaha, ja dit soort artikels zijn wel erg slecht voor de portemonnee. Oepsie!

Reply
Mary-Lou 19 maart 2017 - 05:13

Ik kende ze allemaal niet. Goede tip van de kleefknopjes, ga ik onthouden. Word belemaal hebberig van de poppenhuis postertjes en tipi’s van Little Sissy. Te schattig. En we hebben niet eens een poppenhuis, haha.

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 11:25

Hahahhha, nou dan was het zeker geen slecht artikel denk ik dan!

Reply
Ilse van Kreanimo 19 maart 2017 - 14:36

Allemaal nieuw voor mij. Bedankt voor de inspiratie

Reply
Carrière-impuls 19 maart 2017 - 14:36

Bedankt voor de tips! Ik ga maar eens een kijkje nemen bij die webshops.

Reply
Mariska van Heel 19 maart 2017 - 15:27

Super deze opsomming! Ik ben helemaal verliefd op Lef. Dankzij jou eindelijk een mooi dienblad voor onze nieuwe hocker gevonden 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:14

Nou dat is leuk om te horen!

Reply
Girls-things 19 maart 2017 - 16:11

Leuke tips!
Ik kende de webshops nog niet.

Reply
Sandra 4 april 2017 - 06:30

Leuke tips! Ik ben zelf meer van de Kringloop en tweedehands zaken, dus weinig online, maar ik zoek dan ook eigenlijk altijd naar jaren ’70 spulletjes.
Dit vind ik trouwens een leuke winkel: https://homestock.nl/

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 20:54

Dankjewel voor al jullie leuke reacties!

Reply

Laat een Reactie achter