Op de bank bij Heide

Geschreven door Joandi Loes Tholen 9 februari 2017
Op de bank bij Heide

Vandaag zitten we op de bank bij Heide. Een enorm creatieve vrouw die dol is op alles wat met interieur te maken heeft. Haar stijl valt eigenlijk niet echt te beschrijven want het is gewoon uniek. “Als ik dan toch iets moet zoeken dat erbij aansluit zou ik zeggen Scandinavisch Industrieel”, zegt ze. Heide denkt eigenlijk niet zoveel na over haar stijl. Want ze vindt gewoon zoveel leuk. Zij speurt voor inspiratie op pinterest, vtwonen en instagram en als het kan maakt of koopt ze het. Wat ze echt niet meer leuk vindt is de brocante stijl die ze vroeger had.

Je kan Heide in Nederlands Zuid-Limburg vinden samen met haar man, 2 dochters, Hond Scruffy en poezen Ziva en Zoiia. Maar ook op Instagram onder de naam @Haidnn. Ze houdt van uiteten, films kijken en lezen. Maar je vindt haar ook regelmatig op de woonboulevard of in de bouwmarkt terug. Al is het maar om inspiratie op te doen.

Heide koopt bijna geen grote nieuwe meubels, haar bankstel is bijvoorbeeld al 20 jaar oud, zelf zegt ze dat die echt wel vernieuwd moet worden maar ik vind het juist een stuk dat juist heel veel extra karakter geeft aan haar woonkamer. Dit is trouwens te samen met haar keuken haar lievelingsruimte. “Het meeste van mijn meubels heb ik de laatste tijd gekocht bij de kringloop of dingen die ik heb bewaard van vroeger in de stal of uit mijn ouderlijk huis”. Van veel stuks kon ze geen afstand doen met een heerlijk eclectisch interieur als gevolg. Ook maakt Heide veel zelf zoals buiten een palletbank, een lamp of haar TV-meubel van steigerhout.

Heide zegt me: “Als ik zoekt op Pinterest voor inspiratie kom ik zoveel leuke ideeën tegen voor DIY-projectjes, er komt wel veel werk bij kijken zoals schuren ,verven maar ach dat vind ik nou juist leuk!”. De enigste nieuwe meubelstukken in het huis van Heide zijn de zwarte meta kast van Woood, de witte stoelen, de steigerhouten eettafel en de bedden. Voor de rest heeft bijna elk meubelstuk een verhaal.

Haar favoriete meubelstuk is de grijze industriële ladenkast. “Die is van mijn vader geweest maar ik heb er wel zelf nog wielen onder gezet. Die kast laat me denken aan de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde”. De ouders van Heide hadden voor hun bedrijf een paar exemplaren in de woonkeuken staan. Vroeger waren deze kasten echt enkel functioneel. Tegenwoordig vindt iedereen ze mooi. De moeder van Heide was ook gek op interieur en heeft die kastjes doorheen de jaren ook verschillende kleurtjes gegeven zodat het er toch maar een beetje gezellig uit zag. Ze had het nu vast te gek gevonden dat er nu een industriële trend is. “Degene die nu bij ons binnen staat is de enige die nog geen lik verf gekregen had. Deze heeft dus een hele grote emotionele waarde voor mij”.

All is pretty.

-Andy Warhol

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

13 Reacties

Tanja 10 februari 2017 - 00:18

Prachtige plaatjes. Nieuwe inspiratie om dingen bij ons thuis te veranderen…

Reply
Priscilla 25 maart 2017 - 14:58

Erg mooie inrichting. Stoer maar toch rustgevend door het kleurgebruik. Ik vind vooral die archiefkast op wieltjes te gek!

Reply
Joandi Loes Tholen 26 maart 2017 - 18:24

Die archiefkast zou ik zelf ook erg graag willen hebben!

Reply
Cassandra 25 maart 2017 - 15:28

Wat een heerlijk huis!

Reply
Fleur 26 maart 2017 - 10:47

Mooi licht huis! Ik hou wel dan de Scandinavische woonstijl

Reply
Verena 26 maart 2017 - 11:09

Wauw wat een toffe inrichting! Gelijk inspiratie voor mijn toekomstige huis 🙂

Reply
Miryam 26 maart 2017 - 11:51

Oooooh wauw!!! Wat een super mooie inrichting, wat een prachtige foto’s. Inspiratie

Reply
Merel 27 maart 2017 - 07:24

Schitterend. Alles klopt, tot in de subtielste details.

Reply
Sophiagetfit 28 maart 2017 - 08:49

Wat mooi! Ik zou toch nog iets warmere tinten gebruiken maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:32

Ik ben zelf eigenijk van nog meer wit haha, Zo zie je maar. Iedereen vindt iets anders mooi he.

Reply
Diana 28 maart 2017 - 12:36

Wauw wat een prachtige inrichting – helemaal mijn smaak met dat hout en wit gecombineerd. Ben zelf wel van een extra kleurtje. Stoer maar rustgevend.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:32

Gezellig vind ik dit huis! Inderdaad misschien nog een tikje meer kleur, dan zou het ook helemaal mijn stijl zijn.

Reply
Marion 2 oktober 2017 - 08:15

Wat een leuk blog. Ik vind het heerlijk om door die prachtige interieurfoto’s te scrollen.

Reply

Laat een Reactie achter