De laatste kerstbinnenkijker doen we bij Linda

Geschreven door Joandi Loes Tholen 24 december 2016
De laatste kerstbinnenkijker doen we bij Linda

Gisteren zagen we de monochrome kerst bij Ramona en vandaag zijn we toch echt aangekomen bij de allerlaatste kerstbinnenkijker van 2016 bij Linda. Linda is helemaal gek op een natuurlijke Kerstmis. Willen jullie weten wat ze daarmee bedoelt? Lees dan snel even verder met me mee.

Normaal gezien maak ik altijd een verhaaltje van de antwoorden die ik krijg aan de hand van de vragen die ik stel maar Linda heeft de vragen zo leuk beantwoord dat ik het gewoon jammer zou vinden om dit anders te formuleren! Dus vandaag gooi ik de vraagjes en de antwoorden erin. Want deze topper verdiend niets minder dan haar fantastische humoristische eigenheid.

Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Linda, 30 jaar, en ik woon met mijn grote liefde en onze dochter van 2,5 jaar in een jaren ’30 huis vlakbij Amsterdam. We hebben ons huis in januari dit jaar gekocht, flink verbouwd, en zijn nu bijna klaar met de afwerking van de benedenverdieping. Zodra die af is gaan we verder met de eerste verdieping, waar we onder meer een nieuwe badkamer gaan bouwen. De oude badkamer – of eigenlijk is het niet meer dan een veredeld douchehokje – wordt een inloopkast – YES!

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven, sluit die aan bij je kerststijl?

Ha! Dat is een grappige vraag, want toen ik aan manlief vertelde dat ik deze kerst (wit) houten decoratie wilde, zei hij: “zoals alles in huis bedoel je?” Toen viel me eigenlijk pas op dat we voornamelijk wit en hout in huis hebben! Mijn kerststijl sluit dit jaar dus zeker aan bij onze woonstijl. Hoewel onze woonstijl niet alleen wit met hout is. Onze lampen zijn bijvoorbeeld allemaal koperkleurig en industrieel. Als ik onze woonstijl zou moeten samenvatten dan zou ik zeggen: licht, landelijk, met een vleugje industrieel.

Wat is voor jou een absolute kerstmusthave?

De kerstboom! Zonder kerstboom is het voor mij geen kerst. Zodra Sinterklaas voorbij is zet ik de kerstboom op. Van mijn moeder heb ik de decoratie gekregen die in mijn jeugd in onze boom hing. Ik geloof dat een deel ervan zelfs nog van haar moeder is geweest. Die decoratie roep dan ook een instant kerstgevoel op. Maar omdat het hele oude, kwetsbare decoratie van dun glas is, leek het me beter om met een rondrennende peuter in huis om dit jaar decoratie te gebruiken dat tegen een stootje kan. Zo kwam ik op het idee om houten decoratie te gebruiken dit jaar. Ik ben erg blij met het resultaat! Misschien gebruik ik deze houten decoratie volgend jaar wel opnieuw.

Waar koop jij de meeste van je kerstspullen?

De meeste spullen zijn van de Action, de Blokker en de HEMA. Ik vind dat je daar echt hele leuke spullen kunt krijgen voor weinig geld. Daarnaast heb ik een aantal items gekocht bij wat kleinere webshops die ik via Instagram heb gevonden.

Heb je tips voor andere mensen die voor kerst gaan decoreren?

Maak een selectie! Vaak heb je het gevoel dat je alles uit de kast moet halen (én neerzetten!) wat je in je leven aan kerstspullen hebt verzameld, omdat het maar 1x per jaar kerst is en je dus maar 1x de kans hebt om alles uit te stallen. Jammer genoeg wordt het daardoor vaak een allergaartje van decoratie, waardoor de écht mooie items vaak niet meer opvallen. Dus ik zou zeggen: selecteer en vraag jezelf af of je de items die (dit jaar) buiten de boot vallen echt wilt houden, of dat je ze wellicht aan een goed doel kunt schenken.

Heb je een blog?

Ik heb geen blog, maar op termijn lijkt het me wel heel leuk om een blog te beginnen. Voor nu houd ik het nog even op mijn Instagram-account (@liefslinda12345) waar ik foto’s post van ons huisje. Gelukkig zijn er steeds meer ruimtes af in huis zodat ik ze op de foto kan zetten! Ik vind het heel leuk om nu aan deze kerstbinnenkijker mee te mogen doen. Ik ben ook zeker benaderbaar voor mensen die een gastblogger zoeken! (Voor de liefhebbers, ik ga Linda proberen te bombarderen tot vaste gastblogger van aboutLoes, als ze wilt tenminste? :D)

Wat is je favoriete kerststuk?

Dit jaar is mijn favoriete kerstitem de dennenboom poster van Design Jungle, op de voet gevolgd door het houten rendier van de HEMA. Die staan zo gezellig! Omdat onze verbouwing nog niet af is, missen we nog een echte haard in huis. Om toch een “warm” gevoel in huis te hebben, heb ik met masking tape een haardje gemaakt. Nu hebben we toch een plekje om onze kerstsokjes van House Doctor op te hangen!

Is er een kerstitem met een bijzonder verhaal?

Nee, niet echt omdat alles dit jaar nieuw is. Het enige “oude” item en ook het enige item dat anders is dan de rest van de “natuurlijke” decoratie, is de polaroid foto in de boom van onze dochter die vorig jaar met kerst is genomen.

Hoe doe jij wooninspiratie op voor kerst?

Via Pinterest, Instagram, blogs en door in leuke webshops te kijken wat voor kerstitems ze daar verkopen. Vaak is de eerste foto alleen het product zelf, maar zijn er ook een paar foto’s waarbij het product al gestyled is met andere leuke producten en dat levert ook weer inspiratie op.

 

One of the most beautiful messes in the world is the mess created in the living room on Christmas day

-Andy Rooney

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter