Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?

Geschreven door Joandi Loes Tholen 19 november 2016
Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?

Tijd voor het tweede artikel van deze kerstweek. Gisteren konden we de Wrap’aholic inpakkunsten van Tamara bewonderen en vandaag eten we mee bij Fredriek. De komende weken zullen er 3 kersttafels worden uitgelicht in totaal verschillende stijlen. De eerste zien we vandaag in de prachtige eetkamer van Fredriek. Wil jij weten hoe je je kersttafel stoer stijlt in combinatie met industriële, brocante en landelijke accenten? Neem dan snel een kijkje naar de tafel van Fredriek.

Fredriek van @Frechic vindt het lastig om haar stijl in een hokje te stoppen. Ze houdt van combineren en natuurlijke materialen zoals hout, linnen, zink en aardewerk. Alles wat ze leuk vindt moet er een beetje verweerd en doorleefd uitzien. Met al deze prachtige spulletjes heeft ze haar eigen stijl gecreeërd die het best te omschrijven valt als een mix van brocante, landelijk en industrieel. Met kerst veranderd deze stijl niet heel drastisch maar er zijn rond de feestdagen wel veel meer kaarsen in huis. “Dat voelt toch allemaal net iets landelijker en gezelliger aan”.

Die kaarsen zijn dan ook gelijk de absolute musthave voor Fredriek haar kersttafel. “Ze brengen zoveel sfeer en warmte met zich mee, veel meer dan dat heb je dan niet nodig”. Het meeste van de spullen waarmee ze kerstsfeer in huis brengt komt van bij de kringloop of plukt ze uit de natuur. “Dennenappels, grote ruige takken en mos, .. Dat kan allemaal!” Daarnaast heeft ze wat sterren verzamelt die ze ophangt aan haar keukenrek. Ook heeft ze een klein kerstboompje met lichtjes, dat ze gekocht heeft in het tuincentrum, in een verzinkte draadmand staan. Het servies, glazen, bestek en de wreckpotten die ze als windlichten gebruikt zijn ook verzamelingen van bij kringlopen, rommelmarkten en marktplaats.

Als tip geeft ze nog mee: “Het hoeft allemaal niet duur te zijn. Wees creatief met wat je al hebt of met wat je tegenkomt en dan komt het vast goed!”.

Voor meer van dit moois moet je zeker een kijkje nemen op de Instagram van Fredriek en de foto’s zijn gemaakt door Marjolein van der rijst.

The fondest memories are made gathered around the table

-Unknown

Liefs Loes

Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?Een stoere kersttafel, hoe doe je dat? Een stoere kersttafel, hoe doe je dat?

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter