Op bezoek bij Manon in Winterswijk

Geschreven door Joandi Loes Tholen 2 oktober 2016
Op bezoek bij Manon in Winterswijk

Goeiemorgen iedereen, vindt je het wel leuk om een keertje binnen te gluren neem dan snel ook nog een kijkje in de zwart/witte loft uit 1850 in Antwerpen of de gezellige woning van Michelle. Vandaag gaan we op bezoek bij Manon in Winterswijk, een leuk dorp in de achterhoek.

Manon is 28 lentes jong en woont samen met haar vriend Casper al 2 en een half jaar in deze oude dorpsboerderij. Het was hun eerste koophuis en vol trots kan Manon zeggen dat het langzamerhand helemaal naar hun eigen zin is gemaakt. Toen ze de sleutel kregen hebben ze gelijk de keuken en de woonkamer gerenoveerd en zopas hebben de badkamer, toilet en hal een opknapbeurt gekregen. Ook de grote tuin heeft veel liefde, tijd en onderhoud nodig en dat kost helaas ook geld. “Het liefste pak ik alles tegelijk aan” zegt Manon. “Dat waren we ook van plan toen we het huis kochten, maar toen we eenmaal de keuken en de woonkamer hadden uitgezocht bleven we inspiratieloos achter”. De woonkamer is wel nog steeds haar favoriete kamer. Daar is ze er tevreden. “Ik kan er echt van genieten als ik op de bank zit en om me heen kijk”.

Omdat ze niet meer op 1 lijn zaten over hoe de badkamer eruit moest zien hebben ze daarmee gewacht tot ze er weer genoeg inspiratie voor hadden. En natuurlijk ook de zin om erin te vliegen. Manon is iets zoeter van dan stijl dan haar vriend Casper. Hij is iets meer voor het stoere, maar samen lukt het hen heel goed om er iets moois van te maken. De badkamer is daar een goed voorbeeld van. Heel haar leven had ze gedroomd van een bad in huis. Toen ze nog bij haar ouders woonde had ze dit niet dus als ze een keertje op hotel ging wilde ze zeker een bad. Nu heeft ze dus elke keer dat ze in haar eigen bad stapt een hotelkamer gevoel. “En dat gewon bij mij thuis”, zegt ze.

Manon vindt het heel belangrijk dat de basis goed is en van daaruit in te richten en kleuren te kiezen. Meestal tegen de lente gaat ze meer voor pasteltinten en richting de donkere dagen houdt ze meer van het zwart/wit. “Ik houd wel altijd het wit erin. De meeste van onze meubels zijn wit net zoals de muren”.  Ze koopt vooral spullen bij de Kwantum, Hema, Karwei en Xenos. Maar ze zegt er wel bij dat ze veel meer schuift en koopt sinds ze Instagram heeft. “Je ziet zoveel leuke dingen voorbij komen.” Haar beste aankoop vindt ze nog steeds de shutters voor de ramen. “Dit geeft zoveel sfeer aan het huis.”

Haar volgende grote aankoop zal waarschijnlijk een nieuwe bank worden. Momenteel heeft Manon een donkergrijze, bijna zwarte bank. “Hij ziet er eigenlijk nog prima uit maar we willen graag een licht grijze bank. Vooral de Fest Amsterdam bank staat al een tijdje op ons lijstje.”

Omdat Manon en Casper niet zo heel erg handig zijn schakelt ze haar opa in zodra ze weer eens iets gezien heeft. “Hij is al in de 80 maar staat altijd voor mij klaar”, zegt ze.  Soms kijkt hij wel even vreemd op als ze weer een muurtje geverfd of behangen wil hebben dat nog niet zo lang geleden al was gedaan maar hij doet het altijd voor haar. Zo heeft hij ook het tv-meubel gemaakt. “Een van de mooiste meubels op dit moment bij ons thuis”. Boven de bank hangen ook twee schilderijen die hij heeft gemaakt. Zelf heeft ze eigenlijk niets met schilderijen maar deze hebben een speciale betekenis. Niet iedereen snapt het als ze de schilderijen zien maar als Manon dan het verhaal erachter verteld snapt iedereen het. “Ze zijn wel zwart/wit, dus toch een beetje aangepast aan ons interieur”.

Manon blogt zelf niet, maar ze heeft een fantastische mooie feed op Instagram (@mn0n88) dus wil je op de hoogte blijven van de veranderingen in haar huis ga dan zeker snel kijken.

What I love most about my home is who I share it with.

-Unknown

Liefs Loes

Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk Op bezoek bij Manon in Winterswijk

Misschien vind je dit ook leuk?

7 Reacties

Fleur 30 september 2017 - 23:12

Wat een mooie kleurencombinaties. Subtiel, maar toch kleurrijk

Reply
Lien Voets 1 oktober 2017 - 08:48

Wat een mooie rustgevende stijl! Helemaal mooi doorgetrokken. Knappe woning!

Reply
Renata 1 oktober 2017 - 10:44

Zeer jong en fris interieur – lijkt me zeer rustgevend 🙂

Reply
MC Kleuver 1 oktober 2017 - 10:47

Lijkt me heel tof om in je woonkamer te zitten en denken, yes, dit is mijn thuis!

Reply
nicole 1 oktober 2017 - 14:39

Ik ken Winterswijk wel! Ik ga er graag winkelen! Leuk om een kijkje binnen in een huis in winterswijk te krijgen : )

Reply
priscilla 1 oktober 2017 - 18:58

WAUW, dit is echt helemaal mijn smaak. Super mooi <3

Reply
Bianca 1 oktober 2017 - 19:40

Weer een heel gaaf interieur, ik hou wel van deze stijl! x

Reply

Laat een Reactie achter