Binnenkijken in het huis van ‘Thuis op 5’

Geschreven door Joandi Loes Tholen 8 september 2016
Binnenkijken in het huis van ‘Thuis op 5’

Een tijdje geleden botste ik op de feed van ‘Thuis op 5‘ op Instagram. Ze omschrijft haar stijl zelf als stoer en Scandinavisch. De kleuren zwart en wit sieren momenteel haar interieur, maar zoals ze zelf zegt het heeft al veel metamorfoses gehad. Van stoer landelijk tot brocante, haar huis heeft het allemaal gezien. Haar wooninspiratie haalt ze via Instagram, Pinterest en woonmagazines. Ze volgt de trends wel, maar ze maakt er echt haar eigen ding van.

Nadat ik haar een tijdje volgde, heb ik eindelijk de moed verzameld om haar te contacteren en haar te vragen of ze het leuk zou vinden als ik een binnenkijker van haar huis zou doen. Gelukkig zag ze dat volledig zitten en kunnen jullie vandaag allemaal een kijkje nemen in haar mooie huis.

Mariëlle woont in Groningen samen met haar man, Barry, (met wie ze al 20 jaar samen is, dat verdiend zeker een applaus) en haar twee fantastische kinderen, Liam van 6 jaar en Evi van 2 jaar. Ze is 36 lentes jong en omschrijft zichzelf als creatief. Ze is een echte DIY-er. Het meeste verzint ze zelf, maar ook via social media komt ze op ideeën, die ze dan op haar eigen manier uitwerkt. Ze zegt zelf: “het geeft mij een kick om nieuwe creaties te maken voor in huis”, zoals het postertje met de namen van haar gezin. Geïnspireerd door Andy Warhol maar toch net even anders. De washitape skyline en het hangende lampje vond ze op Pinterest.  De washitape lamp in een wissellijst heeft ze dan weer ter plekke verzonnen en iets moois van gemaakt.

Als tip voor mensen die hun huis gaan (her)inrichten wilt ze graag meegeven dat je ervoor moet zorgen dat je een goeie basis hebt. “Met lichte muren en natuurlijke materialen kan je eindeloos variëren” zegt ze. Doordat de basis in haar huis gelijk goed was hoefde ze niet steeds alles te vervangen of verven. Alleen met accessoires wist ze zo al heel wat te bereiken als ze van stijl wilde veranderen.

Ze koopt haar meubels en decoratie overal. Van de grotere warenhuizen tot lokale ondernemers. Zolang het maar in haar huisstijl past. Zo koopt ze veel accessoires bij de Kwantum, Hema en Action. En komen een paar van haar grotere meubels zoals de eettafel en de tv-kast van een lokale ondernemer.

Mariëlle haar favoriete kamer is de woonkamer, deze is nu weer helemaal ingericht naar haar zin. Haar eettafel is hier het echte pronkstuk. Deze heeft een mooie steigerhouten blad met een metalen frame. De steigerhouten meubels en industriële lampen maken haar stijl stoer. Het hertje, de look-a-like Eames stoelen en het Vitra vogeltje maken het dan weer typisch Scandinavisch. Maar ook een beetje groen vindt ze heel belanhttps://www.instagram.com/thuisop5/grijk. Cactussen zijn haar favoriete planten, maar botanische accenten zoals de wissellijst met Monstera print die ophangt vindt ze erg mooi.

Zoals je dus begrijpt is haar Instagram zeker een kijkje waard. Hieronder vindt je alvast voorsmaakje van haar foto’s en kan je alvast even bij haar binnenkijken.

I Never read, I just look at pictures

-Andy Warhol

Liefs Loes

Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel Huisje van Mariel

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter