Vitrinekast makeover met Annie Sloan Chalk Paint

Geschreven door Joandi Loes Tholen 13 augustus 2016
Vitrinekast makeover met Annie Sloan Chalk Paint

Eén van de dingen die ik het allermooiste vind aan ons huis is het feit dat bijna al onze meubelen karakter hebben. Ik denk dat dit DIY-project hetgeen is waar ik het meeste trots op ben en wat ikzelf het allermooiste vind. Onze vitrinekast was een tweedehands koopje dat ik op de kop heb getikt. Wat een likje verf allemaal niet kan doen.Jammer genoeg is dit nog een project waarvan ik geen before-foto heb. De foto is magisch verdwenen van mijn gsm tijdens de verhuis en toen was de vitrinekast al geschilderd.

Maar wat ik niet kan laten zien, kan ik natuurlijk wel vertellen. Dit was een oude donker bruine houten kast. Het is een kleine en smalle kast maar perfect voor de plaats waar hij moest staan. We hebben de kast grijs geschilderd met mijn favoriete verf: Annie Sloan Chalk Paint. Voor het geval jullie het graag zouden weten, deze kleur heet “Paris Grey”.

Zoals ik eerder al heb verteld in een vorig artikel, waar ik een DIY Ikea-hack deed met Chalk paint is deze verf super gemakkelijk om te gebruiken. Je hoeft niet meer te schuren en kan gelijk beginnen met schilderen. Voor meer informatie kan je altijd een kijkje nemen op de site van Annie Sloan zelf.

Om terug op de kast te komen. Ik vind het super mooi dat je het servies door de glazen deuren van de kast heen kan zien. Op deze manier wordt het servies ook een eyecatcher en het zorgt voor die blauwe toets die overal terugkomt in ons huis. Ik zie mezelf deze kast voor een hele lange tijd gebruiken. Of ze altijd dezelfde functie zal blijven hebben dat weet ik nog niet. Maar zoals ik al zei, een likje van deze super gemakkelijke verf en de kast ziet er alweer helemaal anders uit.

Furniture must have a personality as well as be beautiful

-Rose Tarlow

Liefs Loes

ClosetClosetClosetClosetClosetClosetClosetClosetClosetCloset

Misschien vind je dit ook leuk?

12 Reacties

Lisette 22 maart 2017 - 20:51

Super stijlvol en tijdloos! Mooi servies heb je ook. Knap dat je het aandurft om zo een enorm DIY project aan te gaan.

Reply
Joandi Loes Tholen 22 maart 2017 - 21:32

Oh ik heb behoorlijk veel van die DIY projectjes. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik erg goed ben in het uitdenken maar toen het eenmaal zo ver was om 5 kasten, 3 stoelen en 3 krukjes te schilderen heb ik toch wel eens erg lief naar mama en vriendlief gekeken voor ik in tranen ging uitbarsten. Ik kon geen schilderborstel meer zien toen we klaar waren. Dus ik was heel erg blij met hun hulp! Sindsdien ben ik erg goed geworden in klusjes naar andere mensen door te schuiven waarvan ik het idee heb uitgewerkt. Hahahaha! Oeps

Reply
Jeske 22 maart 2017 - 20:55

Mooi dat mat en die knopjes

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:43

Vind ik ook! Al denk ik soms dat ik hem alweer in een ander kleurtje wil schilderen, haha!

Reply
Kimberly 22 maart 2017 - 21:05

Prachtige kast en een leuk servies! Heerlijk he die tweedehands koopjes op marktplaats. Ik kan er zelf ook echt van genieten om iets voor een prikje op de kop te tikken en het vervolgens helemaal eigen te maken.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:43

Ja en het heeft ook gewoon een stuk meer karakter dan dat je iets in de winkel koopt vind ik.

Reply
Sandra 22 maart 2017 - 21:13

Mooi! En wat ziet hij er chique uit zo!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:44

Ah lief van jou! Dankjewel.

Reply
LenaH 23 maart 2017 - 08:00

Ik vind het erg mooi. En gaaf dat je boordjes en kopjes ook met je ‘nieuwe kast’ matchen.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:44

Haha ja, ik ben stiekem wel zo iemand die alles matched. Van aardappelmesje tot kussensloop. Oepsie!

Reply
Miryam 23 maart 2017 - 09:54

Wat gaaf zeg!!! Kan me heel moeilijk voorstellen hoe de kast er eerst uitzag. De kleur is prachtig! De verf ken ik niet, ik heb hier nog een tafel staan die geschilderd moet worden. De verf die we gebruikt hadden, laat helemaal los Maar misschien is dit de oplossing. Anyway, erg mooi!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:45

Ja heel dom van me dat ik er geen foto’s van heb gemaakt. Hij was in ieder geval LELIJK dus ik wilde er gelijk in vliegen. Haha. Ja deze verf is in zo een situatie zeker en vast een aanrader dan.

Reply

Laat een Reactie achter