Makeover van de schouw met houten planken

Geschreven door Joandi Loes Tholen 7 juli 2016
Makeover van de schouw met houten planken

De eerste keer dat wij een kijkje gingen nemen in ons huis vielen mij gelijk de kleine nissen naast de schouw in de woon- en slaapkamer op. Nadien begon ik gelijk na te denken hoe we deze vervelende plaats op een zo goed mogelijke maar ook mooie manier konden benutten. Ik kwam op het idee om er planken te plaatsen waar we decoratie op konden zetten. Kijk maar eens wat ermee gedaan hebben.

Online en op Pinterest vond ik leuke ideeën en deed ik goede inspiratie op. Ik hou heel erg van het warme en gezellige gevoel dat je van hout krijgt. Daarom besloot ik voor houten planken te gaan. Deze schappen waren nadien dan ook de basis voor alle kleine details in hout die je vindt in de rest van ons huis. We kochten een paar planken steigerhout in de plaatselijke bouwmarkt, zaagden ze op maat en monteerden ze tegen de muur. Nadien heb ik ze gedecoreerd met spulletjes die bij de rest van ons huis pasten. Wat denk je ervan? Passen ze beter bij onze blauwe accentmuur in de slaapkamer of bij de witte achtergrond in de woonkamer?

The details are not the details, they make the design.

-Charles Eames

Liefs Loes

SchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappenSchappen

Misschien vind je dit ook leuk?

15 Reacties

Jamey 17 maart 2017 - 16:20

Wat een leuke schouw! Echt leuk gedaan!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:37

ah wat lief van jou! Dankjewel

Reply
Linda de Haan 17 maart 2017 - 16:34

Creatief opgelost! Ik vind ze allebei wel mooi eigenlijk bij zowel wit als blauw!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:38

Ja he? Anders is het zo een verloren ruimte. Al vind ik dat eigenlijk nu nog steeds hoor. Lief van je!

Reply
Tessa | Daily Inception 17 maart 2017 - 19:59

Ziet er heel gezellig uit!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:39

Dankjewel! Wat lief van je.

Reply
nicole 12 oktober 2017 - 15:54

In ons vorige huis hadden wij ook zo’n nis! Net als jij maakten we er planken in. Het is zonde om die ruimte niet te benutten, en verder kun je er toch niets mee.

Reply
Joanne 13 oktober 2017 - 08:24

Wat is dat leuk geworden zeg! Ik vind die kleur op de muur ook zo mooi!

Reply
Merel 13 oktober 2017 - 11:45

Echt prachtig! Ik vind die diepblauwe kleur heel mooi, maar ook de combinatie. Dit straalt zoveel rust uit. En zo heb je meteen loze ruimte toch nuttig gebruikt.

Reply
Susan 13 oktober 2017 - 12:22

SUPERmooi! Die kleur blauw is echt stylish en de accessoires passen er perfect bij. En het ziet er eigenlijk totaal niet uit als steigerhout; in mijn beleving is dat veel ruwer en groffer maar deze zijn mooi strak!

Reply
Caroline 13 oktober 2017 - 15:15

Oooh, wat mooi! Wij hebben rond onze ramen in de woonkamer ombouwkasten. Het geeft meteen zoveel warmte, hè?

Reply
Eke 13 oktober 2017 - 19:14

Oh, ik vind het echt prachtig! Je zou bijna een schouw bouwen om dit effect te krijgen! Ik ben jaloers, haha

Reply
Judith 14 oktober 2017 - 12:14

Slim idee zeg, ik zat nog te bedenken hoe ik de planken op zou hangen voor mijn dochter

Reply
Madelon 14 oktober 2017 - 21:02

Wat mooi!! En wat heb je dit goed bedacht zeg. Ik vind het echt heel erg mooi staan!

Reply
Sanne 22 oktober 2017 - 10:34

Gaaf die planken!!

Reply

Laat een Reactie achter