Waarom ik de Emily Ley Simplified Planner zo fantastisch vind

Geschreven door Joandi Loes Tholen 24 juni 2016

Sommigen van jullie weten dit al, maar ik denk dat de meesten niet weten dat ik verslaafd ben aan plannen. Elk jaar heb ik een goede agenda nodig. Die gaat in mijn handtas overal mee naartoe. Hij moet functioneel maar ook mooi zijn. Ik begin mijn zoektocht altijd rond april aangezien mijn agenda maar meegaat tot en met juni. Tijdens deze periode zoek ik bij hoog en laag want het idee dat ik zonder val vind ik verschrikkelijk. Dit jaar stuitte ik bijna op een inzinking omdat ik geen fraaie en praktische agenda kon vinden. Maar toen vond ik de Emily Ley Simplified Planner.

Ik ga mezelf op voorhand excuseren want nee, sorry, hij is niet te koop in België. Een vriendin van me die een tijdje in New York woonde heeft hem een paar weken geleden voor mij mee te nemen toen ze terugkwam. I LOVE IT! Er is geen één agenda die kan tippen aan deze. De Simplified Planner is een geweldige keuze voor iedereen die een simpel maar georganiseerd leven wilt.

De cover

Er zijn 4 verschillende covers beschikbaar. De Happy Stripe, Fuchsia Dot, Simple Dot en Gold Pineapple. Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt ben ik voor de Gold Pineapple gegaan. Ik hou van goud en de ananasjes zijn altijd vrolijk om naar te kijken. De dagelijkse planners van Emily Ley hebben altijd een harde cover. Hierdoor blijft ze langer mooi. De randjes zijn beschermd met een gouden metalen hoesjes. Dit geeft een kleine extra toets van elegantie. Dit tezamen met de gouden roldraad maakt ze geschikt voor elke vrouw die houdt van goud.

PlannerPlanner

Kleurrijk en vrolijk

Ik hou van een goede balans tussen kleur en design. Ik weet niet wat jij vindt van kleuren in je agenda, maar ik heb het echt nodig. Ik vind het handig omdat je hiermee je agenda een extra structuur kunt geven. De Emily Ley Simplified Planner is gevuld met leuke en aangename kleurtjes. Elke maand heeft een andere kleur tab en elke dag van de week heeft ook zijn eigen kleur. Zo is maandag altijd blauw en vrijdag altijd geel. Aan de top van elke pagina is telkens een quote terug te vinden. Dit is maar een klein detail, maar hierdoor word ik elke dag vrolijk van een keertje in mijn agenda te kijken.
PlannerPlannerPlanner

Simpel design

Ik hou ervan dat mijn agenda simpel maar netjes is. Als het design te druk is belandt hij na een paar weken toch in de vuilbak en begin ik achter een nieuwe te zoeken. Een agenda moet mijn leven makkelijker maken en niet moeilijker. En deze agenda geeft me juist dat. Simpel, net en een mooi design. Elke dag heeft zijn eigen pagina. Ze zijn opgesplitst van 6 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds met een to-dolijst ernaast. Eronder is plaats gemaakt voor een kotje om maaltijden te plannen en een kotje voor notities. Zaterdag en zondag delen een pagina. Op deze pagina vindt je ook een checklist voor de week terug zodat je alvast de week kan plannen. Aan het begin van elke maand is er een maandoverzicht terug te vinden. Hierdoor krijg je een snel overzicht over de maand. Er is ook een to-dolijst aanwezig, net zoals een mini-maandoverzicht van de voorafgaande en de volgende maand.

PlannerPlannerPlannerPlanner

Extra toetjes handigheid

De binnenkant van de agenda is marineblauw. Er is een vakje aanwezig waarin je extra papiertjes, bonnetjes of notities kan steken. Op de eerste pagina staan twee lijntjes waarop je je contactgegevens kan schrijven voor de ongelukkige moment dat je hem misschien kwijt zou zijn. Er is ook een jaarkalender voor 2016 en 2017 aanwezig net zoals de pagina’s met (Amerikaanse) feestdagen en belangrijke data. Een andere handige pagina is de bucket-list pagina. Hier kan je al je doelen voor het komende jaar neerpennen.

PlannerPlannerPlanner PlannerPlanner

Zo, wat denken jullie ervan? Laat het mij weten in de reacties.

Je kan de Emily Ley Simplified Planner hier kopen.

Those who fail to plan are planning to fail.

-Winston Churchill

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

14 Reacties

Anja 6 april 2017 - 19:01

Dat ziet er inderdaad wel echt een fijne agenda uit 🙂 ga ik toch ook terug doen zo’n mooie agenda/planner aanschaffen (nu heb ik alleen een mini-klein exemplaar, wel ook een hele vrolijke, die makkelijk meeneembaar is). Maar zo een grote voor thuis wil ik ook weer opnieuw gaan gebruiken, want dat mis ik wel… digitaal heeft ook voordelen, maar een papieren exemplaar is toch nog net iets toffer.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 01:21

Ik heb echt heel veel planners! 1 in mijn tas, 1 op de kast, 1 aan de muur, mijn online agenda, … Je kan nooit genoeg agenda’s hebben. Hahahaha, zelf vind ik papieren het meest overzichtelijk! Maar soms moet je je snel snel en dan is een online versie ook heel fijn.

Reply
Sjira 6 april 2017 - 20:55

Wauw wat een mooie planner…. ik ben geloof ik ook om. Kan je deze online bestellen?

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 01:20

Ja dat kan zeker! Gewoon op haar site. Je moet wel goed opletten want ze start 2x per jaar een verkoop en ze zijn vaak heel snel uitverkocht. Je hebt ook nog een andere gelijkaardige planner: De Day Designer, die is ook zeker een kijkje waard!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 7 april 2017 - 10:51

Ah Ik houd van planners! Deze ziet er echt heel overzichtelijk uit (met veel ruimte ook)!

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 13:55

Ja he! Vind ik ook.

Reply
Ezra 7 april 2017 - 13:26

Wat een super leuke agenda! Ben zelf ook echt van het creatieve en de leuke agenda’s. Ik heb voor dit jaar een goedkope van de kruidvat en vind die van de Hema ook altijd wel leuk. Al is deze nog veel leuker. Wie weet een ideetje voor volgend (studie) jaar

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 13:55

Ja de Hema vind ik ook altijd fijn voor in mijn tas! Maar ik heb altijd een stuk of 5 agenda’s. Hahahah

Reply
Sophie 7 april 2017 - 14:05

Het is dat ik een hele dure agenda cover heb waar maar een soort vulling in kan. Maar anders had ik deze besteld! Misschien bestel ik hem wel voor erbij

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 14:41

Het is inderdaad een heel dure agenda, maar wel een hele dankbare. Ik vond het absoluut het geld waard!

Reply
Linda van Tienen-Korner 7 april 2017 - 22:50

Toffe planner, zeg! Zou ook wat voor mij zijn, ik vind een papieren agenda nog steeds het fijnst!

x Linda, AfterNINE.nl

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:54

Ja die digitale zijn allemaal heel leuk als backup, maar ik heb inderdaad toch ook echt een papieren versie nodig.

Reply
Tynke 7 april 2017 - 22:52

Wat toevallig, ik zei vanmiddag nog tegen een collega dat ik echt een agenda voor thuis nodig had met alle toffe afspraken de komende maanden. Dit lijkt me echt een perfecte agenda voor mij, overzichtelijk en toch zeker niet saai. Bedankt voor de tip!!0

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:55

Leuk is hij he, alleen wel erg duur. Oops! Heb je hem uiteindelijk besteld? Of is het toch een andere geworden?

Reply

Laat een Reactie achter