De 5 stadsfavorietjes in de Parel van het Zuiden, Breda!

Geschreven door Susanne & Miranda Kemp 27 oktober 2017
De 5 stadsfavorietjes in de Parel van het Zuiden, Breda!

Nadat Chantal jullie vorige keer heeft meegenomen naar wat leuke plekjes in Eindhoven is het nu aan mij om wat leuke plekjes uit de Bourgondische stad Breda met jullie te delen! En dat was dus nog niet zo makkelijk, want er zijn namelijk zoveel mooie, leuke en vooral gezellige plekjes!

Ik woon nu bijna zeven jaar in deze mooie stad. Een Bourgondische sfeer in een gezellig stadcentrum met genoeg leuke plekjes om een heerlijk hapje te eten of om inspiratie op te doen. Ik vind het super om nog steeds nieuwe plekjes te ontdekken.

STILLEVEN

Eén van mijn favoriete plekjes voor een gezellige en vooral heerlijke lunch is Stilleven. Een mooie winkel, lunchroom én houtwerkplaats aan de gezellige Ginnekenweg. De antieke en brocante spullen met een verhaal geven meteen een huiselijke sfeer als je plaatsneemt voor een heerlijke lunch. De keuze is reuze én vers, want alles is HOMEMADE. Daarnaast maken ze prachtige meubels op maat in de houtwerkplaats.

SOWIESO

De gezellige koffiebar in het centrum van Breda heeft een heel sfeervol interieur waar je gezellig kunt zitten en kunt kiezen voor koffie uit eigen branderij! Daarnaast hebben ze heerlijke verse sappen en keuze uit verschillende taartjes, waaronder ook vegan!

Aboutloes heeft dit jaar weer een geweldige ‘LET’S (M)EET LUNCH’ georganiseerd en we mogen aanstaande zondag met een leuke groep Instagrammers genieten van een heerlijke lunch bij Sowieso!

PUICK

Als je door de sfeervolle Veemarktstraat loopt, word je door de botanische etalage al uitgenodigd bij Puick naar binnen te gaan. Een huiskamersfeer met industriële meubelen, planten, cactussen en een lunchkaart met vers gemaakte (inter)nationale gerechten.  Én bijna alles wat je ziet in deze prachtige zaak is te koop of op maat te maken!

 

MAKS5

Bij Maks 5, de afkorting voor Meubelatelier Koningsstraat 5, vind je unieke meubels met een lang verleden en een eigen verhaal. De eigenaars van dit mooie pand knappen oude meubels op in hun atelier en verkopen deze op een prachtige plek, een voormalig pakhuis! Een karakteristiek pand  waar ze wonen, werken en winkel hebben gecombineerd.

MOSS

MOSS is een woonwinkel aan de Ginnekenweg met unieke interieurproducten. In deze sfeervolle winkel met mooie vondsten kun je naar mijn idee zeker inspiratie opdoen voor de inrichting van je woning. Naast de prachtige meubels kun je hier ook terecht voor stoere planten en bloemen! Zo leuk om hier rond te snuffelen en naar huis te gaan met een hoop inspiratie en een mooie plant en/of bloemetje.

 

Wat is jouw favoriete plekje in de Parel van het Zuiden?

Liefs, Susanne

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter