Een kijkje op de Eclectische woonboot van Dieuwke

written by Joandi Loes Tholen 25 september 2017

Over het algemeen zijn de binnenkijkers op mijn blog altijd in lichte en neutrale kleuren op de urban jungle van De Buren van 21 na dan. Maar laat ik daar vanaf nu eens verandering in brengen. Vandaag kijken we namelijk binnen in de kleurrijke en eclectische woonboot van Dieuwke. Wat denken jullie ervan?

Over zichzelf verteld Dieuwke …

ik ben 28 jaar, student rechten en bijna klaar met mijn masters arbeidsrecht en strafrecht. Op wat latere leeftijd ben ik gaan studeren, hiervoor werkte ik als secretaresse. Ik ben getrouwd met Gerrit, hij is chefkok en ook 28. Samen met onze kat Smurf wonen wij al 5 jaar op een klein woonbootje (45 m2) in Groningen.

Onze stijl is niet …

echt één stijl, het is een echte mix. Ik hou van kleur, vintage en een beetje bohemian, maar ook van strakke Scandinavische vormen en wat industrieel. Eigenlijk kan ik gewoon niet zo goed kiezen. Gerrit houdt van hout en industrieel.  Beiden vinden we het leuk om de spullen zo veel mogelijk via marktplaats te kopen of zelf te maken. Dan heb je vaak meubels met een verhaal waar je echt een tijdje naar gezocht hebt of hard aan gewerkt hebt en ze ook niet gauw bij iemand anders tegenkomt. Ik denk dat je onze stijl het beste als eclectisch kan omschrijven; een mengelmoesje van alles.

Eerder was onze inrichting wat meer landelijk en wat minder kleur, maar dat paste niet zo goed bij ons. De laatste jaren heeft het zich ontwikkeld naar wat het nu is. De tv-kast en het roze kastje komen nog uit de tijd dat we het wat meer landelijk hadden. Het roze kastje was toen wit, maar nu het roze is vind ik het wel weer passen bij de rest.

De meeste van onze meubels…

komen niet van een woonwinkel maar zijn van Marktplaats, van de kringloop of van een vintageloods. In Groningen zit echt een fantastische vintage loods waar ik regelmatig even rondkijk en waar veel spullen in ons huis vandaan komen; Loods G. Die is echt een bezoekje waard! Andere leuke winkels in Groningen waar ik vaak even een rondje loop zijn Laif en Nuver en Folk Conceptstore. Voor budgetshoppen vind ik Søstrene Grene erg leuk, maar ook bij Xenos, Leenbakker, Hema en Kwantum kan je soms best leuke budgetdingetjes vinden voor in huis. Verder hou ik van House Doctor, HM Home en Zuiver.

We weten meestal wel …

wat we willen en zoeken dan net zo lang tot we het tegenkomen. Zo is de bank van de Wehkamp, maar we kochten hem via marktplaats bij een winkel die hem als showmodel had staan. De barkrukken heb ik heel lang naar gezocht, Gerrit wilde graag krukken met rugleuning. Deze vond ik perfect, maar ze waren alleen maar in een hele lading van 15 ofzo te koop, ze kwamen uit een bar. Ik wilde er maar 3 en moest er flink tegen opbieden. Het gele stoeltje heb ik al echt enorm lang, toen ik een jaar of 10 was kocht ik hem voor op mijn kinderkamer. Ik vind hem te mooi om weg te doen, ook al is ie niet zo stevig meer. Gerrit heeft laatst de poten gerepareerd met touw en nu durf ik er weer beter op te zitten, maar het is wel een echt oudje. Het vloerkleed in de woonkamer hebben we van Gerrit’s opa en oma gekregen, die hebben zij gekocht toen ze in Zuid-Afrika woonden.

More is echt more bij mij. Ik vind te veel dingen mooi om een strak huis te kunnen hebben. Kleur, vrolijkheid en vintage in huis vind ik heel fijn. Ik hou ervan als een huis persoonlijk is en echt een eigen stijl laat zien. Daarnaast ben Ik een echte verzamelaar; ik kan nooit ergens 1 van kopen. Inmiddels heb ik een verzameling vaasjes, vintage blikjes, bijzondere kunst voor op de muur achter de bank en mijn nieuwste verzameling is planten. Die maken het huis zo levendig! Gerrit wordt weleens moe van mijn verzameldrang. Het scheelt wel dat we geen zolder of andere opslagruimte hebben; als ik iets nieuws wil hebben moet het oude dus altijd eerst weg. Regelmatig zet ik wat op Marktplaats of verkoop ik op een rommelmarkt.

Dieuwke haar favoriete meubelstuk is …

de lockerkast denk ik. Ik heb enorm lang naar die kast gezocht; hij moest oud zijn en niet te breed. Via marktplaats vond ik deze, hij komt uit een oude Franse fabriek en een winkeltje (Helemaal Anno Nu in Rouveen) verkocht de kast via marktplaats. Ik ben er echt enorm verliefd op, het is zo’n mooi uniek stuk om te hebben. Dit is echt zo’n meubelstuk waar Gerrit en ik het gelijk over eens zijn en die we allebei fantastisch vinden.

We hebben ook heel veel DIY-stuks! De lamp in de slaapkamer, het nachtkastje en de inbouwkasten in de slaapkamer, de houten muur achter het bed, het bankje in de hal, de TV-kast, de bar in de keuken, het gebreide kussentje.. Eigenlijk is het meeste in ons huis zelfgemaakt. We houden allebei van klussen en doen dat dan ook graag samen. Daarbij is DIY vaak behoorlijk budgetproof en is het erg leuk zoveel zelf gemaakte meubels en spullen in huis te hebben.

Toevallig via internet …

stuitten we hierop! Gerrit en Dieuwke houden allebei van het water en van zeilen, dus het leek hen gelijk super. Het kleine oppervlak maakt het soms weleens lastig, maar tot nu toe heb ik geen moment spijt gehad van het wonen op een boot!

Al is dit niet ons forever home, want het is huur en een beetje te klein om voor altijd te wonen. We willen toch wel graag op een woonboot of in ieder geval bij het water blijven wonen, want dat bevalt enorm goed. Als ik afgestudeerd ben en een vaste baan heb gaan we op zoek naar ons eerste koophuisje, of wie weet ons eerste koopwoonbootje.

 

Via de instagram @my_floating_home van Dieuwke en Gerrit blijf je op de hoogte van hun nieuwste kleurrijke ervaringen. Neem zeker een kijkje als je nog meer wilt zien.

 

Liefs, Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

26 comments

Silkeblogs 25 september 2017 at 11:36

Waaauw, dat interieur! Prachtig!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:32

Ik vind het ook super mooi.

Reply
Chantal - Capital Monday 25 september 2017 at 15:15

Wat een gaaf interieur zeg! Echt een inspiratie bron voor mijn huis, ik ga ze volgen.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:32

Moet je zeker doen! Leuk om te horen.

Reply
Nathalie - Volgmama 25 september 2017 at 16:11

Wat een gezellige woonboot. En foto’s alsof ze uit een magazine komen. Prachtig hoor!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:31

Prachtig he?

Reply
Susanne Kemp 25 september 2017 at 17:43

Heel gaaf!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:30

Ja he!

Reply
Karlien - Polished Cats 25 september 2017 at 20:40

oh wauw wat geweldig!
het ziet er zo mooi uit, super ingericht

liefs
Karlien

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:30

Ja ik vind het ook heel sfeervol!

Reply
nicole 26 september 2017 at 09:16

Ik vind het er superleuk uitzien. Ik houd van kringloop meubels en dergelijke!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:29

Ja ik vind het ook super om te zien!

Reply
mirteblogt 26 september 2017 at 09:17

Wauw het ziet er echt heel erg gezellig uit! Leuke ideeën!!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:29

Tof he?

Reply
Anouk 26 september 2017 at 10:47

Wat een supermooie woonboot! Ik vind de stijl echt heel erg leuk, zou zelf ook wel zoiets willen. Heel vrolijk en kleurrijk.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:28

Voor mij is het iets te kleurrijk maar ik vind het wel fantastisch mooi om te zien bij een ander.

Reply
Marsha 26 september 2017 at 20:59

Ik vind het er echt heel gaaf uitzien! Lekker knus ook zo’n woonboot!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 at 16:28

Ja he? Dat vind ik ook!

Reply
Jolien 28 september 2017 at 09:50

Wauw wat een geweldig interieur! Ik ben helemaal fan! En zo tof dat ze op een woonboot woont!

Reply
Joandi Loes Tholen 30 september 2017 at 22:14

Ja leuk is dat he!

Reply
A Fashion Taste 28 september 2017 at 21:01

Ongelooflijk mooi interieur en foto’s

Reply
Joandi Loes Tholen 30 september 2017 at 22:16

Ik ben ook fan!

Reply
Christine 30 september 2017 at 22:44

Prachtig, ik zou er zo kunnen intrekken!

Reply
Ester 3 oktober 2017 at 16:17

Wauw, dat is werkelijk wondermooi !!
Ik hou van de gezellige drukte en mooi kleurenpallet. Super hoe ze ondanks de kleine oppervlakte een gevoel van ruimte kunnen ontwikkelen.
Top!

Reply
Jamey 9 oktober 2017 at 13:05

Wauw wat gaaf zeg. Ik hou hier ook wel van!

Reply
nicole 13 oktober 2017 at 09:29

Het lijkt me heel bijzonder om op een woonboot te wonen! Hoewel ik niet weet of ik rustig zou kunnen slapen.

Reply

Leave a Comment