Wie zijn de buren van 21?

Geschreven door Joandi Loes Tholen 11 september 2017
Wie zijn de buren van 21?

Vandaag kijken we binnen in de Urban Jungle van Brechje en Maykel. Zodra ik hun account op Instagram tegenkwam was ik geïntrigeerd. Of het is omdat ik “de dame-zonder-groene-vingers” geen enkele plant in leven kan houden of omwille van hun geweldige stijl? Ik kan het je niet zeggen. Wel kan ik je zeggen dat echt iedereen het verdiend om een kijkje bij hun binnen te nemen. Dus ook jij! Lees gauw verder en kijk mee bij de buren van 21.

Over zichzelf zegt Brechje …

Ik ben 26 jaar, grafisch ontwerper en al 6,5 jaar samen met Maykel (31). Wij wonen nu 2,5 jaar samen waarvan iets meer dan 1 jaar in ons nieuwbouwhuis.

Maykel en ik woonden nog geen maand samen in ons huurappartement toen er een advertentie in de krant stond van een nieuwbouwproject. Zonder ook maar te weten of wij überhaupt wel iets konden kopen, zijn wij naar de informatieavond van deze starterswoningen gegaan. Wij hadden geen idee dat wij daarna opgebeld zouden worden dat wij een optie hadden op het huis. Nu zijn wij inmiddels 2 en half jaar verder en hebben geen moment spijt gehad van deze keuze! Wij gaan hier voorlopig nog niet weg. Het huis heeft een oppervlak van 139 m2, 3 ruime slaapkamers, een gigantische hoge zolder en een fijne tuin van 14m diep. Groot genoeg dus.

Ik voel echt verwend met dit huis, dat komt omdat wij het meteen vanaf de aankoop in onze eigen smaak hebben kunnen inrichten. Een perfecter huis dan dit kunnen wij op dit moment niet voorstellen. Pas als ik ooit mijn echte droomhuis tegenkom, zoals een jaren 30 woning, wil ik nog wel eens verhuizen.

 

 

Een scandinavische urban jungle is hoe ik mijn …

of beter gezegd de stijl van Maykel en mij zou omschrijven. Wij houden van een modern, strak, licht maar gezellig interieur gecombineerd met donkere accenten. De hoofdkleuren van ons interieur zijn groen, zwart, wit, grijs, gecombineerd met lichte houten meubels en planten in de hoofdrol.

Ondanks dat de ruimte beperkt is vind ik het fijn als een woning toch ruim aanvoelt. Dit hebben wij geprobeerd door de basis licht te houden in combinatie met luchtige, minimalistische meubels. De planten en de groene kleur op de muur geven sfeer aan de woning.

 

Ook al lijken al mijn meubels …

in 1 winkel te zijn gekocht, ze komen toch echt overal ergens anders vandaan. Van Sofacompany, tot Loods5 en Zen-lifestyle tot aan de Karwei en Marktplaats. Overal hebben we wel iets gevonden.

Wij hebben een paar favoriete merken waarvan wij een aantal lampen en/of accessoires hebben. Dat zijn Normann Copenhangen, House Doctor en HK-living. Ook ben ik erg fan van HAY, Muuto, Menu en Ferm Living.

 

 

De bank is echt mijn favoriete plekje in huis …

en omdat wij deze in het midden van de ruimte hebben gezet, creëer je een knusser hoekje in je kamer. Vanaf de bank kan ik heerlijk de tuin inkijken en kijk je op grote bomen die aan de straat staan. Zo geniet ik vanaf de bank ook van ons planten hoekje naast de tv. Toen wij hier kwamen wonen was het eigenlijk meteen duidelijk, hier gaan wij een planten hoek maken! Inmiddels is het niet tot deze hoek gebleven, maar staat heel onze woning vol met planten. Planten zijn echt sfeerbrengers, ze maken een woning gezellig. Zou je ze bij ons weghalen, dan is het maar saai en kaal.

Wij hadden het idee om oude schoolstoeltjes op de kop te tikken via marktplaats en deze zwart te spuiten voor bij de eetkamertafel. Fanatiek scoorden wij 5 stoelen bij elkaar. Uiteindelijk vonden wij het zo zonde om die mooie oude schoolstoeltjes over te spuiten, dat wij besloten ze weer te verkopen. De enige stoel die wij gehouden hebben is de ‘lerarenstoel’. Aan de eetkamertafel staan uiteindelijk 4 Galvanitas die wij nieuw gekocht hebben. We hebben nog 1 DIY-project in gedachten. Als wij over een tijdje een nieuw bed hebben, willen wij waarschijnlijk zelf een hoofdbord maken. Omdat wij de hoofdborden van stof, die je in de winkels vaak ziet, niet zo mooi vinden.

 

Wil je nog meer zien van Brechje en Maykel? Neem dan zeker een kijkje op hun Instagram @deburenvan21

Liefs, Loes

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

31 Reacties

nicole 12 september 2017 - 06:59

Het ziet er leuk uit inderdaad.En wat een boel planten! Mijn favoriete meubel is de bank in fifities stijl!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:48

Ja die vind ik ook erg leuk.

Reply
Mariëlle | Me-licious 12 september 2017 - 08:27

Wat een mooi interieur en al die planten echt geweldig! Ik zou ook wel zoveel planten willen, maar dan blijf ik water geven. Ik heb nu al moeite met mijn 18 orchideeën!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:48

WAUW! Dat zijn er wel erg veel seg.

Reply
MC Kleuver 12 september 2017 - 10:51

Inderdaad een heel strak interieur met met veel groen. Echte jungle in huis, haha.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:48

Haha ja tof he!

Reply
mirteblogt 12 september 2017 - 11:19

Wauw heerlijk al die planten! Het ziet er heel erg mooi uit, ik hou van zo’n planten

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:47

Ik hou ook van planten. Helaas zo veel dat ik ze altijd vermoord. Hihi

Reply
maargy 12 september 2017 - 11:57

Wat een geweldig mooie geraffineerde inrichting (…en zo opgeruimd ook!) Heerlijk met al die planten .

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:46

Prachtig he?

Reply
Claudia 12 september 2017 - 16:54

Ik heb totaal geen groene vingers. Wel heb ik altijd bloemen in huis. Meerdere bossen, daar geniet ik ook enorm van. Ik vind de inrichting erg mooi!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:46

Ja ik heb helaas ook geen groene vingers! Zonde is dat he.

Reply
MamaPlaneet 12 september 2017 - 19:07

Ik snap goed dat je je verwend voelt door dit huis. Het ziet prachtig uit. Zelf heb ik absoluut geen groene vingers maar ik vind het prachtig om te zien. Nog heel veel woonplezier gewenst!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:44

Ik heb helaas ook geen groene vingers! Maar ik vind het ook super om te zien.

Reply
Judith 12 september 2017 - 20:56

oh vooral de vloeren vind ik echt heel mooi! De kleuren heb ik nu ook in mijn huis, maar wil in ons volgende huis iets meer blauw, en heel veel groene planten zoals jij nu hebt.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:42

Oh dat zullen ze leuk vinden om te horen!

Reply
Bianca 13 september 2017 - 07:08

Wauw wat een mooie inrichting! Ik hou hier echt wel van x

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:42

Ik ook!

Reply
Chantal 21 september 2017 - 07:26

Prachtig huis met een hele gezellige inrichting. Vooral die schoolstoeltjes vind ik heel tof <3

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:42

Ja ik vind het ook super tof!

Reply
Sarah 26 september 2017 - 08:03

Wat een strak ingericht huis. Voor mijn persoonlijke smaak iets te maar se planten vrolijken het wel weer op gelukkig…

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:41

Ik zou zoveel planten dan weer niet in leven kunnen houden!

Reply
Heleen 26 september 2017 - 10:39

Heel gaaf! Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar de precieze kleur op de muur. Ik ga vanmiddag staaltjes halen in ongeveer dezelfde tint om mijn grijze muur te sauzen deze week…. ben heel benieuwd 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:38

Dat zou je ze even kunnen vragen op Instagram?

Reply
Jannike 26 september 2017 - 18:42

Wat een tof huis!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:38

Vind ik ook!

Reply
Janet 26 september 2017 - 20:22

Prachtig ingericht. Heel mooi met al die planten.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 16:38

Tof he?

Reply
Tiffany 29 september 2017 - 00:48

Hele mooie inrichting. Vind de verschillende soorten planten ook een leuk idee.

Reply
Miriam 3 oktober 2017 - 15:46

Ik werd ook meteen aangetrokken door al die planten, heel leuk! Hoe houden zij die toch allemaal wel in leven ;-).

Reply
Madelon 12 oktober 2017 - 23:44

Wat prachtig. Ik houd hier echt van. De muur vind ik ook erg mooi. En gezellig met al die planten 🙂 Erg leuk

Reply

Laat een Reactie achter