Het allerbelangrijkste boeket in je leven: je bruidsboeket!

written by Sylvia Dral 4 september 2017

De zomerperiode is geweldig om te trouwen er is een brede keuze uit prachtige seizoensbloemen uit eigen land. Van mei tot juli kan je genieten van bijvoorbeeld: de Pioenroos.Β In augustus neemt de in het oog springende Dahlia het stokje weer over. In deze blog vertel ik jullie meer over bruidsbloemen en het prachtige bruidsboeket van Joandi en Yani.

Planten in je bruidsboeket, de internationale trend van 2017!

Een van de grootste internationale trends zijn de gemixte bruidsboeketten. In deze boeketten zitten bloemen en planten. Planten…? Ja! Dat lees je goed, planten. Wist je dat vetplantjes en luchtplantjes heel erg geschikt zijn voor een boeket?

Vet planten kunnen afgesneden worden en aan stevig ijzerdraad worden bevestigd. Ze blijven dan zeker nog 2 weken goed. Doordat ze aan ijzerdraad zijn bevestigd kan je ze makkelijk in je boeket steken.

Picture by Ringelberg Fotografie

Picture by Ringelberg Fotografie

Vier de verbintenis met de symbolische Dahlia.

De Dahlia is een bloem die echt in het oog springt en je hebt ruime keuze, want er is een zeer groot assortiment om uit te kiezen. Het is een bloem met meerdere rijen bloemblaadjes. De bloem is mooi vol en zal dus ook het boeket goed opvullen.

Ook de symboliek van de Dahlia past bij een bruiloft. In het Victoriaanse tijdperk stonden de Dahlia’s symbool voor de verbintenis van twee personen. Tegenwoordig worden Dahlia’s voor verschillende feestelijke evenementen in ons leven gebruikt.

De ultieme bruidsbloem: de David Austin Roos.

De het grootste bruidsbloemen merk is toch wel David Austin. De Engelse tuinrozen weten ieders hart te stelen met de duizenden zachte bloemblaadjes en unieke geur. Elk soort Roos van David Austin heeft zo weer zijn eigen unieke charmes.

Picture by Ringelberg Fotografie

Picture by Ringelberg Fotografie

Zilvergroene pracht: de Eucalyptus.

In bijna elk boeket gebruik je groen, dit ter versteviging en opvulling. Meestal dus het ondergeschoven kindje, maar waarom niet een prachtige groene toevoeging uitkiezen die echt je boeket laat stralen. Eucalyptus is erg trendy, ruikt lekker en heeft een super zachte uitstraling door het zilvergroen. Er zijn heel veel verschillende soorten Eucalyptus, je hebt ook soorten met daaraan kleine besjes en zelfs heel kort in het seizoen die kleine bloemetjes hebben. Vraag je bloemist naar de opties.

 

Tot slot zoek je een mooi lint uit en kan je nog een persoonlijke touche toevoegen.

 

Liefs, Sylvia

 

Credits:

Foto’s: Ringelberg Fotografie

Bloemen: Flowered by Juliette

 

Picture by Ringelberg Fotografie

Misschien vind je dit ook leuk?

10 comments

nicole 8 september 2017 at 07:17

Leuk met zo’n pioenroos! Zelf zou ik er wat meer bloemen en kleur in willen maar het is een mooi boeketje.

Reply
Sylvia 10 september 2017 at 16:39

Hi Nicole, Dankjewel voor je berichtje πŸ™‚ zo zie je maar ieders bruidsboeket is heel persoonlijk. Met meer bloemen en kleur is natuurlijk ook erg mooi! Liefs Sylvia

Reply
Elles 11 september 2017 at 16:09

Ik vind een bruidsboeket altijd super mooi! Vooral als het mooi matcht met je jurk. Vind het ook altijd iets moois als het naar achter gegooid wordt.
Liefs,
Elles

Reply
Judith 11 september 2017 at 16:18

Wat een goede tips! Ik wil ook graag een heel groen boeketje, met wit en roze.

Reply
Fleur 11 september 2017 at 16:32

Mooi om inderdaad Eucalyptus in je boeket te doen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar ruikt ook lekker en rustgevend

Reply
Ting 11 september 2017 at 16:44

Leuk en origineel idee! Ik zou zelf ook er meer kleur in hebben gegooid maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur πŸ™‚

Reply
Rosita 11 september 2017 at 16:44

Die rozen zijn inderdaad leuk! Mocht ik ooit gaan trouwen dan wil ik die zeker. En in mijn geval helemaal. What’s in a name .

Reply
Sandra 11 september 2017 at 16:49

Ik vind het wel een beetje zielig om planten te gebruiken. En dahlia’s zijn samen met gerbera’s en zonnebloemen mijn favoriete bloemen. πŸ™‚

Reply
mytraveljourney 11 september 2017 at 19:49

Ik ben niet van plan om te trouwen maar als het ooit zou gebeuren zijn dit echt goeie tips, deze ga ik toch even onthouden.

Reply
Emma 14 september 2017 at 08:41

Leuke bloemen voor in een boeket, al vraag ik me af of ik het ooit in mijn trouwboeket zou willen haha

Reply

Leave a Comment