Even binnenkijken in de grote gezinswoning van Elke

Geschreven door Joandi Loes Tholen 16 augustus 2017
Even binnenkijken in de grote gezinswoning van Elke

Een tijdje geleden plaatste ik een interview met Linda, de fotografe van onze mooie dag. Als voorbeeld van haar werk stuurde ze me lifestylefoto’s van het huis van Elke. 1 blik op hun huis en ik was verkocht. Zo is de bal aan het rollen gegaan en Elke heeft voor ons haar deuren open gezet en gunt ons een blik in haar huis. Kijken jullie mee? 

Elke woont samen met haar gezin in een nieuwbouwwoning in …

Zaltbommel. Ik ben 34 jaar oud en moeder van 3 kindjes. Onze jongste is bijna 4 maanden. Mijn man en ik kennen elkaar bijna 10 jaar en hij heeft ook nog 3 kinderen uit een vorig huwelijk. De helft van de tijd zijn we dus met 8-en. Omdat onze vorige woning te klein was en we meer richting Zaltbommel wilden vanwege de kinderen, zijn we hier naar een woning gaan zoeken. 

Ik wilde eigenlijk helemaal niet weg uit onze vorige woning alhoewel ik ook zag dat het noodzakelijk werd. en We konden bijna een tweede hypotheek nemen alleen al  voor  het op en neer rijden voor hobby’s. 

 

Ons vorige huis was …

een landelijke boerderij uit 1902, authentiek en echt prachtig. In Zaltbommel stond er niks soortgelijks te koop en omdat we graag voor alle kinderen een eigen slaapkamer wilden, vielen veel woningen af. Het enige wat haalbaar bleek was bouwen. En tja; een nieuwbouwhuis heeft nou niet echt dezelfde sfeer als een oude boerderij.  

Mijn insteek in dit huis was om de boerderij sfeer terug te halen maar niet ‘te overdone’. Het feit blijft dat het een nieuwbouwhuis is en als je het té oud maakt, vind ik het snel kitsch. Ik wilde vooral bezieling in dit huis krijgen, sfeer, warmte, leven, … Vanwege praktische oogpunten heb ik veel van mijn ideeën af moeten voeren (porseleinen wasbak met 3 onhandige pubers is niet handig, betonnen aanrechtblad ook niet ect etc) 

Ik heb veel inspiratie opgedaan vanuit Pinterest en landelijke woonbladen zoals Ariadne At Home (al vond ik dat vaak net too much). Loods 5 vind ik erg leuk maar niet om alles vandaan te halen. Ons bed bijvoorbeeld is, van “”vroeger en toen”, een echt oud bed 

Ik winkel veel online en voor de kinderkamers heb ik veel ideeën op gedaan van de kinderkamerstylist.nl en pinterest. De kunst is om het dan zelf te vinden of te maken en dan is marktplaats voor mij de uitkomst! 

 

Vanuit mijn studententijd heb ik …

nog wat oude kastjes staan die nog nuttig zijn. En mijn man heeft vanuit zijn vorig huis ook nog meubels meegenomen (die overigens echt niet meer passen nu). Ik heb nog een oud nachtkastje van mijn oma. Deze heb ik zelf geschuurd en geverfd. Ook mijn koeienkleed van mijn allereerste eigen appartementje ligt nog in huis. Die ligt nu in de kamer van de oudste. Mijn giraf komt uit de periode dat ik in Zuid-Afrika woonde. Die gaat altijd mee, ook al staat het eigenlijk niet. 

Het meest bijzondere en persoonlijke is de IXXI aan de muur die ik mijn man gegeven heb voor zijn verjaardag. Alle belangrijke en gedenkwaardige momenten van onze relatie staan erop. Alle reizen die we hebben gemaakt, het huwelijksaanzoek, de eerste zwangerschap etc. Ik was bang dat het te kleurrijk zou zijn (ik ben meer van de rustige lichte tinten) maar het misstaat helemaal niet op zo’n grote muur. 

 

Op onze slaapkamer voel ik me …

het meeste thuis denk ik. Beneden zie ik altijd wel dingen die opgeruimd moeten worden of anders kunnen. Ik zou altijd bezig kunnen zijn met veranderen Ons bed stond bij de bouw eigenlijk anders ingetekend maar na een jaar hebben we het verplaatst en nog steeds is dit een van de betere beslissingen van ons huis geweest. 

We kijken nu heerlijk naar buiten en omdat we om het bed heen kunnen lopen heeft het een soort hotelkamer-achtige-sfeer gekregen. Het idee is dat er nog een wijntafeltje komt te staan zodat we ook wat te drinken mee kunnen nemen als de pubers onze woonkamer hebben toegeëigend. Maar daarvoor moet de wieg eerst weg en dat is emotioneel nog wat te vroeg. 

Onze keuken vind ik het beste gelukt. De stijl en sfeer is precies zoals ik het in mijn hoofd heb. Gelukkig maar, want ik had alles los van elkaar besteld. Het beslag, het blad, de kastjes en de tegels. Even was ik bang dat het niet zou staan maar ik vind het goed uitgepakt. Ik zou alleen nog een mooi nep bloemstuk of veldboeket op mijn aanrecht willen maar daar ben ik niet zo handig in. 

 

 

Zeg nou zelf? Een pareltje van een huis of niet? Op naar de volgende binnenkijker. 

Liefs, Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

20 Reacties

Laura | I scream beauty 23 augustus 2017 - 09:25

Wat een mooi huis! Een super leuke inrichting en die IXXI poster..love it!

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:27

Ik vind het ook super gaaf dat ze dit van een nieuwbouwhuis heeft gemaakt.

Reply
nicole 23 augustus 2017 - 09:26

De overgang van een boerderij naar nieuwbouw lijkt me niet makkelijk, maar het is goed gelukt om er sfeer in te brengen. Vooral de stenen vloer vind ik prachtig.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:28

Ik vind het ook echt prachtig gemaakt!

Reply
Andrea 23 augustus 2017 - 10:12

Wat Mooi! Al denk ik dat de sfeer die een oude boerderij heeft niet zo snel geëvenaard kan worden in een nieuwbouwwoning, maar het is je goed gelukt :).

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:29

Ze heeft het prachtig gedaan! Beter als dit lukt gewoon niet denk ik.

Reply
Dhini 23 augustus 2017 - 23:04

Wat prachtig huis. Love it

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:29

Ik ook!

Reply
Sandra 24 augustus 2017 - 11:24

Wauw! Wat een prachtig ingerichte woning. De bezieling zit er helemaal in!

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:29

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden als jou!

Reply
Emma 24 augustus 2017 - 15:02

Wauw wat een heerlijke style, wordt er helemaal vrolijk van.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:31

Ja er zit echt een ziel in dit stijltje!

Reply
Dafne 24 augustus 2017 - 17:22

Wat een mooi huis en leuk om meer te lezen over gemaakte keuzes.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:31

Ik vind deze woning fantastisch!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 24 augustus 2017 - 17:51

Ah het ziet er zo leuk uit! Love it.

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:32

Ja he? Me too!

Reply
Ester 31 augustus 2017 - 13:44

Waaauw! Vooral de vloer in de keuken vind ik heel gewaagd, maar mooi!!
Het enige wat me zou tegenhouden om zo’n vloer te kiezen is ’t feit dat je deze zo moeilijk kan dweilen.
Of lukt dat wel?

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:34

Dat is iets waar ik me ook vragen bij stel! Goede vraag..

Reply
nicole 24 september 2017 - 08:05

De ruimte valt me vooral op. Een fijn huis om te wonen lijkt me!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:14

Dat denk ik ook!

Reply

Laat een Reactie achter