Underlayment in huis

written by Susanne & Miranda Kemp 9 augustus 2017

Mijn zus, Susanne, gaf jullie pas een kijkje in haar huis om te laten zien dat een kinderhoekje niet alleen leuk maar ook mooi kan zijn. Maar wist je dat underlayment in huis ook erg leuk kan zijn? Ik vertel jullie er vandaag alles over.

Underlayment is een soort sterke multiplex. De platen worden vaak gebruikt als vloeren, daken en wanden. Meestal wordt het een basis die dan nog verder afgewerkt moet worden. Maar wat zo ontzettend leuk is aan deze mooie platen, is dat je het ook heel goed kunt gebruiken voor het maken van meubels!

Mijn vriend en ik waren al een tijdje op zoek naar een leuk en origineel tv meubel. We konden niets vinden wat bij ons paste. Totdat we weer een keer aan het brainstormen waren en op het geniale idee kwamen: waarom maken we zelf geen meubel van underlayment?

 

We gingen aan de slag en na een paar dagen stond onze kast. Wat was ik blij met het resultaat! Als je dan eindelijk een idee en plaatje helemaal in je hoofd hebt, dan wil je het ook zo snel mogelijk in real life zien! Zo werkt het bij mij in ieder geval en dat is vast heel herkenbaar voor velen onder ons. Ik had nog een paar oude riemen liggen en die hebben we gebruikt voor de handgreepjes. Dus echt een volledig DIY tv-meubel. En dat vind ik zo leuk, je eigen ontwerp maken en je hebt iets unieks!

We hadden na de tv kast de smaak te pakken met het underlayment, dus besloten we ook een wandkast te maken. Vier zwevende planken van muur tot muur. Echt een eyecather in ons huis! Wat ik ook zo leuk vind aan deze kast is dat je er veel op kwijt kunt. Regelmatig switchen met accessoires vind ik erg leuk om te doen en zo zien de planken er steeds weer anders uit.

 

Een nieuwe keuken? Welnee! Gewoon ook met underlayment! Met dit project zijn we nog steeds bezig. De keukenkastjes zijn klaar, nu nog de tegels verven en nog wat leren handgreepjes eraan. Een paar kastjes hebben al greepjes aangezien we ook hier weer de oude riemen voor hebben gebruikt. Helaas zijn die riemen helemaal opgebruikt en moet ik nu weer op zoek naar nieuwe. Dat vind ik toch best grappig. Elke keer als ik naar de greepjes kijk, denk ik aan Amsterdam waar ik de riemen tien jaar geleden heb gekocht!

Willen jullie zien of ik binnenkort nog meer DIY’s met underlayment maak? Volg ons dan op Instagram (@casa_mi_su), dan blijf je zeker op de hoogte van het laatste underlayment-nieuws.

Hopelijk tot snel!

Liefs, Miranda

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Comment