Het bohokamertje dat mama Rianne creëerde voor Liv

written by Joandi Loes Tholen 4 augustus 2017

Eerder zagen we al de ruime babykamer van Mila, de feeërieke kamer van Cait en de rustgevende kamers van Bobbi en Pep. Maar vandaag zoeken we de bohosfeer bij Rianne op. Hoe dat er nu precies uitziet? Neem gauw een kijkje …

Rianne woont al 4 jaar ..

in een nieuwbouwhuis samen met haar vriend, Robert. Hij is ook de liefste papa voor hun dochter Liv waarvan ze sinds 15 april de trotse ouders zijn. 

Sinds begin van het jaar zijn we druk bezig geweest met de babykamer. We wilden heel graag weten wat het werd maar hielden het geheim voor de omgeving. Ik dacht dat is wel makkelijk als we het weten, dan kunnen we een stoere jongenskamer of lieve meidenkamer maken! Maar uiteindelijk is het geen een van beide geworden! Robert en ik hebben echt alle spullen samen uitgezocht. Je wilt toch alles samendoen voor je eerste kindje! Het is heel basic, al zeg ik het zelf, een mix van stoere meubels en een beetje de bohostyle. In de lichte kleuren wit en grijs met een lekker wollig kleed en meer schattige dingen zoals bijvoorbeeld de vlaggenslinger en het nachtlampje.  

Ik vind het heel leuk om dingen zelf te maken. Met de hulp van Robert, die soms tips geeft, maak ik leuke dingen. Op het kamertje van Liv heb ik haar “vogelhuis” nachtlampje zelf gemaakt. Maar ook in de rest van het huis staan zelfgemaakte spulletjes. Neem zeker eens een kijkje op Rianne haar Instagramaccount @aarnsrianne als je het graag zelf wilt zien wat Rianne allemaal al heeft gemaakt en de rest van haar huis wilt zien. 

De stijl van de babykamer lijkt op

onze slaapkamer. De kleuren zijn ook lekker licht en de meubels zijn een rustige mengeling tussen Scandinavisch en bohostyle. 

De woonkamer is wat stoerder. Die is een beetje industrieel. Onze betonmuur geeft een warm gevoel maar is toch heel stoer. Al heb ik dit jaar wel wat dingen veranderd. We hadden nog veel meer stoere en zwarte accessoires. Nu vind ik het mooier om alles wat lichter te hebben dus momenteel hebben we een mix van industrieel en bothanical. Ik hou van veel licht, groen en handgemaakte spullen.  

De grootse uitdaging van het aankleden van de babykamer was het raam in de babykamer. We hebben een lang maar hoog raam met eronder een radiator. Als ik ervoor sta kan ik net naar buiten kijken. Die kant van de kamer kunnen we dus niet heel veel mee. Die uitdaging staat nog steeds op ons lijstje want doe je daar nou mee? Tot nu toe heb ik er een oud krukje neergezet en de vlaggetjes opgehangen, die ik zelf nog maakte 1 dag voordat ik beviel! 

Favoriete woonmerken heeft Rianne niet echt …

ik vind het vooral leuk om elke keer nieuwe dingen te ontdekken. Vooral via Instagram komt er altijd wel weer iets nieuws voorbij! Ik heb wel een favoriete woonwinkel en in de buurt ook nog, “heel gevaarlijk”, It’s Loft. Verder de conceptstore winkeltjes waar je van alles kan vinden. Van babykleding en accessoires voor babykamer tot spulletjes voor jezelf. Vaak zijn dat mooie spullen met een verhaal. 

Alle meubels die we samen hebben gekocht zijn nieuw. De grote meubels zijn van het merk Woood. Het vloerkleed komt van Sissyboy, de vlaggetjes en poster zijn van van Sukha. The Birthposter van Liv was een kraamkado. De overige spulletjes bij de grote woonketens maar ook bij kleine winkeltjes zoals Carolijn Slottje en Winksoffsara. Het konijn boven het bedje is van Fabels. Die moest ik hebben, we vonden hem zo schattig dat we hem uiteindelijk online hebben besteld. Er is namelijk geen enkele hetzelfde. Ze worden namelijk gemaakt van oude kleding of andere “oude” stoffen. Er hangt een label aan waarop staat waarvan hij is gemaakt. Bij ons is het konijn gemaakt van een gordijn, hoe leuk!

Liefs, Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

1 comment

nicole 4 augustus 2017 at 18:52

Wat een mooi kamertje is dat geworden. Het ziet er heel rustig en minimalistisch uit. Het boho aspect herken ik wat minder in deze kamer.

Reply

Leave a Comment