Een kijkje in Deurne in de twee-onder-een-kapwoning van Susanne

Geschreven door Joandi Loes Tholen 18 april 2017
Een kijkje in Deurne in de twee-onder-een-kapwoning van Susanne

Een tijdje geleden vroeg ik lieve Susanne of ze graag wilde meedoen aan een binnenkijker voor de blog! Vol enthousiasme stemde ze in en het resultaat van onze leuke samenwerking krijgen jullie vandaag te zien.

Vertel iets over jezelf…

Mijn naam is Susanne, ben gelukkig getrouwd met Roel. We hebben samen 2 leuke en lieve zonen, Sil van 10 en Joris van 8. We wonen in een twee-onder-een-kapwoning in een leuk dorp in Brabant. In een fijne, rustige wijk vlakbij het centrum met veel groen waar de kinderen nog lekker op straat kunnen spelen. Deurne is een heel gemoedelijk dorp waar veel georganiseerd wordt, volop gezelligheid! En het mooie is, 10 minuten verderop zit je in het prachtige natuurgebied, De Peel, waar we ook graag komen om bijvoorbeeld te wandelen.

Mijn werk vind ik geweldig… Ik werk voor een fotografe waar ik vooral bezig ben met het bewerken en afdrukken van foto’s en het ontwerpen en in elkaar zetten van trouwabums. Heel mooi en dankbaar om te doen. Het voelt niet als werk en ik noem het eigenlijk meer “knutselen met foto’s”. Ik vind het een eer dat ik mensen blij mag maken met wat ik doe!

Op Instagram had ik al een tijdje een privé-account waar ik allerlei foto’s van mooie herinneringen op plaatste maar ik kreeg van iemand de tip om een apart woonaccount aan te maken omdat ik steeds meer foto’s van ons huis plaatste… Het begin van @susanne.loves!

Nu heb ik bijna een jaar dit account en ik ben Instagram alleen maar leuker gaan vinden. Ik heb zoveel leuke mensen leren kennen waar ik dagelijks contact mee heb. Ik ben nog iedere dag heel dankbaar en blij met alle lieve reacties en woorden die ik ontvang, zo lief!

Mijn grote hobby, na mijn gezin, is alles wat met wonen en interieur te maken heeft, dat is voor mij totale ontspanning. Ik ben dan ook heel vereerd dat Joandi Loes mij gevraagd heeft om binnenkijker van de maand te zijn!

Heb je zelf een blog? Zo ja, hoe lang?

Nog niet, maar wie weet in de toekomst! Ik vind het heel leuk om blogs te lezen en om te zien hoe andere mensen tegen het interieur aankijken. Ik heb zoveel mooie dingen en ideëen die ik zou willen delen, te leuk om voor mezelf te houden.

Een paar favoriete blogs (die ik via Instagram heb leren kennen) zijn onder andere The Nice Stuff Collector, Tintje Lichter, Binti Home Blog, Style And Sugar en nu voeg ik daar natuurlijk ook aboutLoes aan toe!

Waar koop jij de meeste meubels?

Dat is eigenlijk heel verschillend en niet speciaal bij één winkel. Het is maar net wat we tegenkomen. Dat kan bij een winkel zijn zoals Loods 5 of IKEA, op Marktplaats, via Instagram of viavia. De eettafel hebben we bijvoorbeeld door een timmerman laten maken, de stoelen via internet besteld, de Biedermeier kast via Marktplaats. Voor de legertafel zijn we op de gok naar de andere kant van het land gereden waar we terecht kwamen in een vage loods vol met stoere legerspullen.

We zijn er wel achter dat als we echt op zoek gaan, we niets vinden… We lopen meestal tegen iets aan als we het niet zoeken. Als het goed voelt en we kunnen het gebruiken dan nemen we het mee naar huis.

Sinds kort zit er hier in het centrum een superleuke winkel waar ik graag kom voor accessoires, Pixie Conceptstore. Hier is altijd wel iets naar onze smaak te vinden voor onszelf maar ze hebben er ook erg leuke cadeautjes.

Wat is jouw interieurstijl?

Mijn interieurstijl is denk ik een combinatie van stoer en zacht. Ik houd van de materialen hout, beton, metaal en glas en de kleuren wit, groen, blauw en een beetje zwart.

Zo hebben we een vrij basic eiken ronde eettafel met witte kuipstoeltjes erbij. Daarnaast weer een oude gerestaureerde Biedermeier kast in een zachte groentint en een zwarte metalen trolley. Ook in accessoires ben ik heel wisselend. Een lekker dik zacht kleed, een ruw betonlook bijzettafeltje, een oude schilderstrap die we hier op het zoldertje vonden maar ook oude wijnflessen en metalen boeien van een Brocante uit Frankrijk.

Heel belangrijk vind ik groen in huis, planten maken alles zoveel levendiger en stiekem komen er steeds meer bij. Ik vind het vooral mooi als het één het ander versterkt, dat spreekt me aan!

Wat is je favoriete meubelstuk in jouw huis?

Mijn favoriete meubelstuk hebben we nu al een aantal jaren en dat is de ronde eettafel.

Het is zo fijn om hier met familie of vrienden te gaan zitten en samen te eten of gewoon gezellig te kletsen. Ik ben er, eerlijk gezegd, af en toe wel een beetje op uitgekeken omdat je nu zoveel ronde eettafels ziet. Ik vind het leuk om iets te hebben wat je niet overal tegenkomt dus wie weet komt er nog een keer een nieuwe tafel!

Wat is je favoriete kamer in huis?

De zithoek, zeker nu we deze hoek compleet hebben gemaakt met een werkplek voor mij. We hebben een hele fijne grote lederen bank waar we met z’n vieren makkelijk op kunnen zitten met daaronder een dik kleed wat het geheel lekker knus maakt.

Achter de bank hebben we nu een werkplek gecreëerd met een oude legertafel, lekker ruim dus genoeg plaats voor de computer en leuke woonaccessoires. Eerst zat ik heel ongezellig boven te werken ik ben er dus echt superblij mee!

Alleen de stoel in de zithoek is nodig aan vervanging toe maar dat is ook zo’n gevalletje “we moeten tegen iets anders aan lopen”, een beetje doorgezakt en de ritsen van de kussens sluiten niet meer maar gelukkig zie je daar niks van… ssssst!

Hoe doe jij wooninspiratie op?

De meeste wooninspiratie vind ik op Instagram en in mijn favoriete tijdschrift VT Wonen. Daar heb ik stapels van en die blader ik nog regelmatig door. Uit de wat oudere tijdschriften scheur ik wel eens de pagina’s die ik echt mooi vind en deze bewaar ik in een map, altijd makkelijk om bij de hand te hebben.

Ook foto’s van Instagram bewaar ik regelmatig. Een schermafdruk is zo gemaakt. Instagram werkt echt verslavend. Ik moet soms met mezelf afspreken hoe lang ik mag kijken… zo leuk! Verder ruil ik ook tijdschriften met familie en vrienden dus er komt genoeg voorbij. Dan zijn er natuurlijk ook nog de verschillende woonprogramma’s van VT Wonen, allemaal net zo verslavend als het tijdschrift en ook “De grote verbouwing” is hier favoriet.

Is er een item in huis met een bijzonder verhaal?

Het meest bijzondere voor mij in ons huis is het Maria-met-Jezus beeld uit 1915 dat ik van mijn Overgrootoma heb geërfd. Ik zie zo voor me hoe ik als klein meisje bij mijn Omaatje in de hal op de trap heel lang naar dit beeldje kon gaan zitten kijken. Vooral de mooie turquoise mantel die ze om heeft, vond en vind ik prachtig. Ik denk ook dat daar mijn voorliefde voor blauw- en groentinten vandaan is gekomen.

Toen mijn Overgrootoma op 93-jarige leeftijd overleed mocht ik iets uitzoeken, maar helaas was dit beeldje al meegenomen door iemand anders. Een paar jaar geleden kwam het alsnog in mijn bezit. Toen bleek dat degene die het meegenomen had zich altijd schuldig heeft gevoeld dat ik het beeldje niet gekregen heb als oudste achterkleinkind. Nu heeft ze een ereplek onder een mooie glazen stolp in de woonkamer.

Ik houd van spullen met een verhaal of gevoel erachter, zo proberen we van vakanties ook altijd iets mee te nemen wat een mooi plekje in of rondom het huis krijgt. Toch mooi als je naar iets kijkt en er meteen weer een bepaald gevoel en beeld bij op kan roepen? 

Ik kan er niet meer op zeggen dan, helemaal gelijk heb je Susanne! Wat vonden jullie van deze binnenkijker?

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

26 Reacties

Vlijtig Liesje 19 april 2017 - 08:40

Superleuke ‘binnenkijker’. Ik vind die witte kast helemaal geweldig!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:31

Ja die vind ik ook erg mooi!

Reply
Sharonne 19 april 2017 - 20:54

Jaaa wat een leuke binnenkijker! Ben gek op de foto’s van Susanne! Leuk om nu meer over haar te lezen.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:33

Ja Susanne is echt top!

Reply
Lanne 19 april 2017 - 21:01

Die kleur op de muur! Supermooi! Ook zo leuk gecombineerd met de rest!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:21

Ben ik het helemaal mee eens!

Reply
maddy 19 april 2017 - 21:11

Ik vind de kleur op de muur prachtig! De kast ook erg mooi, eigenlijk alles erg mooi! Leuk om zo binnen te mogen kijken!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:24

Gaaf he! Ik vind het best gewaagd maar zeer geslaagd.

Reply
Annemarel 19 april 2017 - 22:59

Super leuk. Ik ben haar gelijk gaan volgen op insta! En wat geweldig…een ronde eettafel. Als ik de ruimte zou hebben zou dat er gelijk komen. Zoveel gezelliger!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:33

Oh dat zal ze vast erg leuk vinden. Ik ben door deze binnenkijker ook helemaal gaan twijfelen over mijn tafel. Haha

Reply
layla 20 april 2017 - 09:49

Ik vind je stijl mooi! Beetje mijn stijl que meubelen en accessiores

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:25

Gaaf he! Dan vind ik jouw huis vast ook erg mooi.

Reply
alexa 20 april 2017 - 10:13

wat een leuk huis, leuk die verschillende decoratie op verschillende plekken!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:25

Vind ik ook!

Reply
laura 20 april 2017 - 10:22

Wat een prachtige huisstijl heb jij ! De planten vind ik erg mooi en de grijstinten in combi met de groentinten, erg mooi!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:25

Ja lekker rustgevend he?

Reply
Fleur 20 april 2017 - 17:01

Altijd leuk om bij iemand binnen te kijken. Mooie stijl en ik vind de kleur op de muur echt super

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:26

Vind ik ook 🙂

Reply
Marguerita 20 april 2017 - 18:53

Oh wauw, wat een prachtige binnenkijker, erg mooi gestyled en heerlijk met al dat groen!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:26

Ja ik ben ook fan!

Reply
Natalie 20 april 2017 - 21:10

Super mooi interieur met zowel klassieke als moderne toetsen. Ook lekker veel groen en natuurlijk, daar hou ik ook van!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:27

Ik vind het ook zo mooi gestyled!

Reply
Bianca 25 april 2017 - 11:09

Mooi interieur! Dit soort binnenkijk artikelen zie je steeds vaker, en vind dat enorm leuk ben altijd nieuwsgierig naar woning/interieur van andere x

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:34

Ja ik ben ook erg nieuwsgierig aangelegd dus ik vind deze artikels ook elke keer weer geweldig om te schrijven.

Reply
Susanne 14 juni 2017 - 10:55

Ohh… wat een lieve reacties van jullie, ik bloos ervan! Vond het heel spannend om mijn huis zo te laten zien maar door jullie reacties weet ik dat ik er goed aan gedaan heb…. superlief!

Veel liefs, Susanne

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:23

Daar ben ik het absoluut mee eens! Was de goeie keuze. En binnenkort kunnen we alweer een nieuwe doen in je nieuwe huis 🙂

Reply

Laat een Reactie achter