Even binnenkijken bij Marieke in Friesland!

Geschreven door Joandi Loes Tholen 21 maart 2017
Even binnenkijken bij Marieke in Friesland!

Na onze laatste binnenkijker in de twee babykamers van mama Lisa trekken we vandaag richting Friesland om een kijkje te nemen in het huis van Marieke. Zijn jullie benieuwd in welke stijl haar huis is? Kijk dan even mee…

Marieke woont samen met haar man Jochum en twee dochters, Ilse en Mayke, in Friesland. Sinds 2013 ben is ze aan de slag als zzp’er in de reclamebranche. “Dit geeft mij de mogelijkheid om thuis te werken en dat vind ik erg fijn! Zo kan ik er tegelijk altijd zijn voor de meiden.”, verteld Marieke. Haar vriendin @stijl.coco begon een tijd geleden met een ‘woon’ account, en dat leek Marieke zo leuk, dat ze niet veel later ook één gemaakt heeft. Vol enthousiasme zegt ze: “het is ook echt heel leuk om foto’s te maken voor mijn account!”

Uit Instagram haalt ze eigenlijk ook haar meeste inspiratie tezamen met Pinterest. “Ik vind vooral het account van Kajastef prachtig, daar kijk ik regelmatig op!”. Zelf zegt ze dat ze geen label op haar interieurstijl durft te plakken omdat deze nogal vaak wisselt. Ik vind dat er duidelijk gelijkenissen zijn met @Kajastef dus ik snap heel goed dat ze fan is! Marieke zegt: “Ik vind dat elke interieurstijl wel iets heeft, zolang het totaalplaatje maar klopt.”

De benedenverdieping is eigenlijk één grote ruimte, maar nog wel mooi verdeeld in verschillende hoeken. Als Marieke dan een favoriete hoek zou moeten aanwijzen dan is het de woonkamer. “We zijn hier gek op Netflix & Chill!, vandaar mijn keuze. Mijn favoriete meubelstuk in ons huis is de eettafel.”, verteld Marieke. Het blad van 254x100cm heeft Jochum zelf gemaakt, en het onderstel hebben ze bij haar oom besteld. De ruimte leent zich ook zo mooi voor deze grote tafel en daar zijn ze erg blij mee!

“Mijn tip voor mensen die hun huis gaan (her)inrichten is: koop niet teveel in 1 keer! Als je net als mij wispelturig bent, dan liggen je mooie accessoires binnen een paar weken ergens in een bak die je pas na een paar maanden misschien weer eens tevoorschijn tovert.” Erg zonde, vindt Marieke. Helemaal als je er soms iets teveel geld aan uitgeeft. Net daarom bestaat het halve huis van Marieke en Jochum uit Ikea-meubels, inclusief de keuken. Omdat ze zo wispelturig is, geeft ze liever niet te veel geld uit aan meubels. En ik als trouwe medewerker weet het maar al te goed: IKEA is prima betaalbaar. En dan is het nooit heel erg wanneer je weer klaar bent voor iets anders!

Wil je graag op de hoogte blijven en het kunnen zien wanneer de veranderdrang van Marieke weer toeslaagt? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram @by.mriek. Het is zeker (meer dan één) blik waard.

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

11 Reacties

Vlijtig Liesje 21 maart 2017 - 10:29

Wauw, wat me vooral opvalt is hoe rustig het oogt! Mijn huis is best kakelbont… Ik vind het knap als je het zo uniform kunt houden!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:14

Hahaha ja maar ook dat heeft zijn charmes, bij mij is het ook wel rustig.

Reply
Anja 22 maart 2017 - 14:46

Rustige tinten, al zou het niets voor mij zijn 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:16

Ik hou hier wel van!

Reply
Amanda 22 maart 2017 - 17:44

Altijd leuk om bij iemand anders binnen te kijken! We zijn stiekem toch wel nieuwsgierig aangelegd, denk ik 🙂 Mooie rustige kleuren en alles past helemaal bij elkaar. Ik vind vooral de fotolijstjes aan de muur bij elkaar een prachtige look geven!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:28

Haha ja zeker en vast! Mensen zijn stiekem gewoon gapers.

Reply
MamaIssues 22 maart 2017 - 18:39

Wat een mooi huis!! Alles heel netjes en past precies bij elkaar
Ik hou er van!!

Reply
Tynke 22 maart 2017 - 20:49

Ik vind dit prachtig! Ik hou van veel wit in huis, maar heb zelf wel wat warme houten elementen toegevoegd. Erg leuk om zo eens bij iemand binnen mogen kijken!!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:28

Dat vind ik ook!

Reply
Miryam 27 maart 2017 - 20:07

Ik hou ervan, binnen kijken bij… wat mooi en wat een rust straalt dit interieur uit.. erg prettig en totaal anders dan mijn huis

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:21

Hoe ziet jouw huis eruit? 🙂

Reply

Laat een Reactie achter