De liefde voor wit wonen van Steffie

Geschreven door Joandi Loes Tholen 5 maart 2017
De liefde voor wit wonen van Steffie

Ik volg Steffie al een tijd op Instagram en één ding is zeker: Ik ben fan! Haar liefde voor wit is groot en dat is ook te zien in haar interieur. Zelf vindt ze het erg belangrijk dat de basis van het huis rustig is en niet te vol staat met accessoires. “Blijf vooral dicht bij jezelf, zorg ervoor dat je eigen gevoel terugkomt in je interieur”, verteld ze me.

Oorspronkelijk komt Steffie uit Limburg, waar haar ouders, zusje, familie en meeste vriendinnen wonen. Ze is verpleegkundige in het UMCU. “Een vak wat ik met veel liefde uitoefen”, zegt ze. Maar sinds een jaar woont Steffie samen met haar lieve vriend Corné in het prachtige kleine stadje Gorinchem. Ze vertelde me dat het zeker de moeite waard is om eens een bezoekje te brengen. Zo is er bijvoorbeeld nog een heel erg mooie oude binnenstad. Het meest bijzondere item in hun huis is Ollie. “Mijn kat die toevallig ook nog eens heel goed in ons interieur past”, verteld Steffie. Ollie woont al 3 jaar bij Steffie, samen hebben ze al veel meegemaakt en zijn ze al een aantal keer verhuisd. Bij Corné heben ze nu hun rust gevonden en kunnen ze met zijn drietjes genieten.

Ze wonen in een klein huisje dat gebouwd werd in 1906. Corné woonde al in het huisje toen Steffie hem leerde kennen. Toen ze voor het eerst bij hem thuis kwam werd ze niet alleen verliefd op hem, maar ook op zijn geweldig leuke huisje. Corné is heel handig en creatief. Hij heeft dus veel meubels zelf gemaakt zoals de salontafel, keukentafel en het tv-meubel. Helaas had hij deze mooie stuks donker gebeitst. Nadat Steffie bij Corné introk heeft ze meteen alles wit geverfd. Zo zie je maar hoe groot haar passie voor “wit wonen” is.

Vanuit die passie en liefde is ze begonnen met haar Instagram @woneningorinchem als hobby. Een blog heeft ze (nog) niet. Een logo ervoor al wel. Maar omdat Steffie zelf best een druk en bezig persoon is en ze nog niet volledig tevreden is met haar logo begint ze er nog maar even niet aan. Als je het doet, doe het dan goed is haar motto en dat is voorlopig niet goed genoeg.

In het huisje ligt overal een witte houten vloer, behalve in de gang en toilet. Daar ligt een prachtige Portugese tegelvloer. Naast het vele wit is het verder aangekleed met accenten hout, grijs, beton en een vleugje zwart. Hier en daar staan ook wat plantjes om wat (extra) leven in huis te creëren.

Het favoriete meubelstuk van Steffie is de keukentafel, hier zit ze heel graag aan. “Om gezellig te eten met mijn vriend of vrienden bijvoorbeeld. Of als vriendinnen komen om gezellig een kopje thee of een borrel te drinken.
Thuis ben ik opgegroeid om altijd met bezoek aan de keukentafel te zitten en dit waren toch altijd de leukste, onverwachte gezelligste middagen en avonden.”, verteld Steffie. Waarschijnlijk is de keuken hierdoor ook haar favoriete kamer.

Verder heeft ze ook nog een erg mooie vitrinekast van de Kwantum, deze is al 3 keer met haar mee verhuis en ze is er nog steeds helemaal weg van. Om het huis aan te kleden gaat ze graag naar de Xenos, “hier hebben ze leuke en betaalbare spulletjes! Maar ook de Karwei is een favoriet”, deze ligt bijna bij Steffie om de hoek dus daar is ze ook vaak te vinden om leuke accessoires te kopen.

De woning van Steffie en Corné is voor mij ook weer een echte bron van inspiratie, wat vinden jullie ervan?

Life is in color, but black and white is more realistic.

-Samuel Fuller

Liefs Loes

Misschien vind je dit ook leuk?

10 Reacties

Kevin 19 maart 2017 - 14:17

Mij een beetje te wit, ik zou toch wat meer zwart willen om het wit een beetje te “breken”.

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 14:26

Persoonlijk heb ik een gruwelhekel aan zwart in huis en vind ik dit echt perfect. Maar ik snap dat het voor veel mensen net een beetje te veel wit is. Gelukkig maar heeft iedereen een verschillende stijl en eigenheid. Zo blijft het allemaal lekker in balans :)!

Reply
Daisy 19 maart 2017 - 19:14

Het heeft iets… al denk ik dat ik na een tijd de kleur zou missen…

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:13

Ik snap helemaal wat je bedoeld. Maar dit vind ik ook geweldig!

Reply
Sjoukje - meergeldminderstress 19 maart 2017 - 19:48

Ik vind het heel mooi! Heel stijlvol. Leuk, deze foto’s!

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:10

Ik zeg altijd: Wit verveeld nooit! 🙂

Reply
lida 19 maart 2017 - 20:01

Heel mooi die foto’s, veel wit geeft inderdaad rust. Zelf zou ik er iets meer kleur aan geven.

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:12

Ik zou er zelf ook nog iets meer pit aan toevoegen, gewoon omdat ik ook denk als het dan vuil wordt zie je het gelijk, maar het neemt niet weg dat ik dit absoluut prachtig vind!

Reply
Cassandra 13 april 2017 - 12:35

Het ziet er wel echt heel gaaf uit zeg!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:56

Vind ik ook!

Reply

Laat een Reactie achter