Stijlvolle ‘snelle’ Kerst deco

Geschreven door Joandi Loes Tholen 20 december 2016
Stijlvolle ‘snelle’ Kerst deco

Een tijdje geleden schreef Tamara van @pinkdivaday al een stukje over Blijmakers onder de kerstboom voor iedereen die inpakinspiratie kan gebruiken. En ik schreef ook nog een stukje over de leukste winkels tijdens de kerstperiode voor iedereen die nog een heleboel pakjes nodig had. Maar wat als je nu helemaal nog geen kerst deco hebt? Lees dan snel verder want Tamara geeft je tips zodat ook jouw huis in een knip Kerstproof is!

Wat is dit toch een heerlijke tijd, die december maand. De winkels uitbundig versiert met de mooiste kerstdecoraties. Alles hangt vol met de hipste, nieuwste en leukste trends. Ik moet mezelf echt inhouden om niet weer met van alles thuis te komen. Want zeg nou eerlijk, we hebben alles toch al? Op zolder staat een grote XL-box vol met de mooiste kerst deco maar elk jaar wil ik toch weer net even anders. En waar laat je het allemaal uiteindelijk?

Maar op de één of andere manier is het heerlijk om toch telkens weer in de winkels rond te struinen tussen de nieuwste spullen om het net weer even anders te stylen thuis.

En zoals jullie weten: “Ik ben van de snelle deco met veel resultaat”. Een avondje Pinterest doet echt wonderen. Je kunt hier de mooiste printables vinden om je fotolijsten snel een kerst boost te geven etc. Zo geef je aan je huidige kerst assortiment op zolder net even een hippe extra draai.

Vroeger werd er uitbundig versiert bij ons thuis, ook bij mijn opa’s, oma’s en overgrootouders. Een heuse traditie. Als kind waande ik me weken lang in een wonderland vol pracht en praal. Op kerstavond vulde onze huiskamer zich met familie en vrienden die de mooiste lange galajurken en smokings droegen. Het was een sprookje, mijn haren vol gouden glitters, … En zo kon onze kerstavond beginnen.

Mijn kinderen zouden alles willen versieren, net als hun oma. Maar ik ben toch echt meer van de rust, het wit en de balans in huis. Maar DIY-Kerst deco? Daar ben ik best voor te porren. Het is me immers met de pap lepel ingegeven. En deze drukke mama, houdt van snelle slimme kerst deco dus daar gaan we…

Op Pinterest heb ik een heleboel leuke printables gedownload, de fotolijsten omgetoverd met deze mooie prints en mini kaartjes  gemaakt om deze met een kerstknijper in de kerstboom te hangen. Ik wilde een keer wat anders dan alleen kerstballen in de boom vandaar de mini kaartjes. Het staat net wat pittiger. De Sint raamstickers zijn blijven zitten, ik heb alleen de Sintjes, Pietjes en wortels verwijderd. De huisjes, kadootjes, strikjes zijn erop gebleven want dat kan toch ook perfect voor kerst? Bij de Action kocht ik XL-bidkaarsen waar ik de labels van af weekte. Deze beplakte ik met de mooie kerststickers van @cosybycindy en zo werden het heuse advent kaarsen. Mijn kaartenrek van de Zeeman stylde ik met wat kerstballen en andere kerst items en zo werd ook deze een eyecatcher. Ons verzamelde kerstbomenbos heb ik op de bakkerstrolley van Xenos bij elkaar gezet en ons lichtbakje kreeg een nieuwe tekst en die heb ik erbij gezet. De ijzeren kerstboom kaartenhouder die er boven hangt is van de Action. En met wat sneeuw in een glazen vaasje en een kerstboompje erin creëer je ook al snel gezelligheid natuurlijk. Verder maakte ik van een kurken pannenonderzetter een mini schilderij met kopnagels. Het is een rendier geworden! Ook stifte ik er wat tekst bij. Het is allemaal zo eenvoudig maar toch sfeervol.

Dus mocht je nog niet kerstproof zijn zo kort voor de kerst, dan zullen deze tips je wellicht een (snel) eind op weg helpen.

Ik wens jullie fijne liefdevolle kerstdagen toe en een creatief en inspirerend 2017. Geniet!

It’s beginning to look a lot like Christmas!

-Unknown

Liefs Tamara

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter