Geen grote kerstboom wel kerst in huis, hoe doe je dat?

Geschreven door Joandi Loes Tholen 23 november 2016
Geen grote kerstboom wel kerst in huis, hoe doe je dat?

Kerst zonder een grote kerstboom. De dagen worden weer korter, kouder en regenachtig. De feestdagen komen langzaam weer in het zicht. De leukste televisieprogramma’s keren weer terug op televisie en de kaarsjes kunnen weer aan. De herfst/winterperiode is er weer en in deze periode is ons huis belangrijker dan ooit. Het moment om een warme en gezellige sfeer in huis te creëren. De kerstwereld springt uit zijn voegen op www.aboutloes.com. We hebben onze inpakkoningin Tamara met de meest prachtige kerstcadeautjes. Er is een selectie van de mooiste gedekte tafels, ga jij voor kleur of  stoer deze kerst? En natuurlijk de 4 kersttrends van dit jaar! In deze blog neem ik je mee naar mijn wereld zonder kerstboom!

 Het voelt voor mij als een feestje op het moment dat de wintercollectie weer van zolder komt!

img_9240

Deze kerst zonder kerstboom. En dat is wat want, zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen gaat het bij mij kriebelen. De feestdagen komen er aan, de kerst komt er weer aan! Een grote overvolle kerstboom zit er dit jaar niet in want, met een ondernemende en tikkeltje rebelse dreumes blijft die zeker niet overeind staan.

img_9259
Mijn kleuren palet deze winter bestaat uit, wit, grijs, crème, groen en een klein beetje goud. En ik ben druk bezig geweest om de mooiste foto’s te verzamelen om jou een beeld te geven van wat ik mooi vind.

Als basis begin ik zelf eerst met heerlijke kleden en schapenvachten. Het is winter in huis en ik moet mij echt warm kunnen voelen. Het voelt mij dan ook als een feestje als de “wintercollectie” weer van zolder komt. 

Belangrijk vind ik dat je een sfeer creëert in huis. Voor mij persoonlijk is dit een sfeer van warmte en rust. Wat je dan vervolgens heerlijk vol kan op leuken met kitscherige kerstdecoratie! Ik neem je mee en laat je wat foto’s van mijn huis en mijn mood board zien voor deze kerst.

De twee kleine kerstboompjes in een gevlochten mand geven al gelijk een gevoel van kerst. Natuurlijk kun je hier nog veel meer mee. Ik laat je een paar opzetjes zien in mijn woning.

img_9192ae23dc076a265b54e7d5eee9a6fb8625

De bovenstaande foto afkomstig van Lekker Fris

 

Door het groen van de dennennaalden denk ik gelijk aan kerst. Ik heb de witte mand (standaard goods) geplaatst op mijn eettafel. Op deze manier heb ik kerst in huis zonder dat mijn rebelse dreumes erbij kan komen. Op dit moment is mijn huis in lichte kerstsferen dit omdat, bij ons eerst Sinterklaas weg moet zijn. Het geeft duidelijkheid naar de kinderen en daarnaast heeft het nog een goed doel. Tegen de kerst ben ik het nog niet zat! Zelf heb ik heel erg de voorkeur voor rust in huis en alle kerstdingen beginnen mij vaak al snel te vervelen. De weken na Sinterklaas gaan wij ook los en komen de kersthuisjes en dergelijke tevoorschijn.

 

img_20161118_094125img_20161122_095845

Bron: @zijvannr.10_

Heb je gelijk een excuus om die prachtige maar absurd dure kerstbal te kopen!

Wat ik ook een erg leuk en origineel idee vindt is een mooi gevulde letterbak. En is ook vrij makkelijk zelf te maken. En een mooie plek om je kleinste schatten te laten pronken. Heb je gelijk een goed excuus om die prachtige maar absurd dure kerstbal te kopen. Je hebt er nu toch maar, 1, 2, of 3 nodig..

Wat je voorgaande jaren en ook dit jaar veel zal gaan zien zijn sterren. Hout, mos, papier alles komt voorbij. Net als verschillende varianten van de kerstboom. Houten kerstbomen, kleine kestboompjes, kerstbomen op krijtborden en ga zo maar door.

img_20161120_145745

img_20161123_161753

Bron: Zijvannr.10_

img_9239img_92711

 

Voor mijn kerst mood board klik hier!

Ik wens jullie allemaal warme, gezellige en fijne feestdagen!

 Make it a december to remember

– Unknown

Liefs, Michelle

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter