Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?

written by Joandi Loes Tholen 21 november 2016

Gisteren konden we lezen over de 4 leukste kersttrends van dit seizoen maar ook aan de mensen die houden van een kleurtje in huis hebben we gedacht. Makien Verkroost heeft een leuke, kleurrijke en aparte stijl. Vandaag geeft ze jullie een kijkje hoe het is om mee te eten aan haar vrolijke kersttafel.

Makien omschrijft haar woonstijl als licht, open en ruimtelijk, aangevuld met vrolijk vintage en kleurrijk kitsch accessoires. Toch heeft ze met kerst een iets andere stijl. “Ik denk dat ik met kerst toch wel meer goud, glitter en kitsch in huis heb dan normaal! Want dan mág het!”  Makien verzamelt het hele jaar door veel creatieve ideeën die kerst net even anders maken dan bij een ander. Vaak kan ze niet wachten alles al te veranderen zodat kerst al een beetje in huis is. Een beetje zoals nu want sinds een paar dagen staat haar kerstboom al te pronken.

Die kerstboom was etalagemateriaal van V&D en de kerstballen zijn bijna allemaal kringloopvondsten! En in plaats van ze aan een haakje op te hangen, hangt Makien ze op aan paars naaigaren en roze en rood gekleurd linten.”Dat soort spullen bij een tuincentrum kopen, vind ik maar duur en bovenal saai”! Ze vindt het veel leuker om er zomaar tegenaan te lopen en echt te moeten verzamelen. Ook de meeste van haar waxinelichthouders zijn tweedehands. “Bij een kringloop kom je ze vaak maar in hun eentje tegen, maar als je er een hele hoop in zelfde kleur of zelfde tinten bij elkaar zet, vormen ze weer één nieuw geheel!”

Een absolute musthave voor een goed gedekte kersttafel bestaat voor Makien uit veel laagjes; lagen in tafeltextiel, in borden met schaaltjes, in bestek… Vooral VEEL van alles!

Als tip wil ze nog graag meegeven dat je best van te voren beslist in welke stijl jij jouw kersttafel wilt opmaken. Als het helpt maak je best ook een klein moodboardje dat je meeneemt als je gaat kerstshoppen. “Ik heb zo mijn eigen kersttafel in een thema met drie verschillende kleuren gekozen; roze, rood en goud.” Bij het zoeken naar kerstdecoratie heb je op deze manier een handvat om je in te houden met het doen van je kerstinkopen. Laat je niet verleiden om spullen te kopen die niet bij je passen!

Als je nog meer wilt zien van dit kleurrijke huis moet je zeker een kijkje nemen op de Instagram van Makien en de foto’s zijn gemaakt door Marjolein van der rijst.

Life was meant to be colorful

-Unknown

Liefs Loes

Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel? Hoe begin je aan een kleurrijke kersttafel?

Misschien vind je dit ook leuk?

2 comments

Malou | Blonde Blossom 24 november 2016 at 08:23

Supergaaf al die kleuren! Het ziet er echt geweldig uit. X

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 at 13:31

Dat vind ik ook! Lekker vrolijk he ?

Reply

Leave a Comment