Wollen plaids en kleurrijke kussens om je huis najaarsklaar te maken

written by Joandi Loes Tholen 10 oktober 2016

Het najaar staat, na deze prachtige nazomer, nu toch echt voor de deur. Je ziet het aan de natuur, de bladeren verkleuren, de herfstbloeiers laten zich zien en de dagen worden korter. Tijd om weer lekker veel binnenshuis door te brengen. In deze blog wil ik je laten zien hoe je met warme woonaccessoires zoals kussens, plaids en dekens, je huis klaar maakt voor een heerlijk knusse herfst.

Warme wol

Wol is een natuur product. Het houdt je warm maar doordat het goed ademt wordt het niet te warm. Een heerlijk product dus om onder te cocoonen en zelfs om onder te slapen. Leg een fijne wollen plaid op je bank. Het staat prachtig en geeft je bank meteen kleur. En zit je op je bank en krijg je het wat kil, trek je plaid erbij en je hebt het meteen behaaglijk warm. Zo kom je lekker relaxed de avond wel door. Goed boek erbij of je favoriete Netflix serie. Niet meer storen graag!

Wol op bed

Ook in de slaapkamer zien we wol steeds meer terug komen. Waar we vroeger massaal van de dekens afstapten en overgingen op een dekbed, zie je nu de beweging weer de andere kant op gaan. Steeds meer mensen kiezen er voor om te slapen onder een wollen deken. Zoals ik al zei, wol houdt je warm maar niet te warm dus niet het zweterige wat je nog wel eens onder een dekbed kan ervaren. En een wollen deken op je bed staat nog eens prachtig ook. Zeker in het najaar.

Kussens, voor kleur op je bank

Terug naar de woonkamer en terug naar je bank. Een bank in een neutrale kleur zoals grijs of beige is praktisch want hij past altijd overal bij. Zeker omdat het een groot meubelstuk is, is dat wel zo handig. En door de neutrale kleur kun je helemaal los gaan met kussens in je favoriete kleur. Zo breng je kleur aan in je huis en maak je van je bank een uitnodigende plek waar je heerlijk op wil neer ploffen. En met kussens kun je nog eens wisselen. Voor de herfst kun je kiezen voor warme kleuren, passend bij de kleurtrends van het komende seizoen. Kies bijvoorbeeld voor groen of bordeauxrood, kleuren die je veel ziet dit najaar.

Ik hoop dat ik je met deze tips ideetjes heb gegeven om je huis gezellig te maken in de sfeer van het najaar. Op naar een seizoen lekker warm en knus relaxen.

Autumn is a second spring when every leaf is a flower

-Albert Camus

Liefs Claudia

(Deze gastblog is geschreven door Claudia van den Berg van de webshop Ookinhetpaars)

bed-deken-silkeborg-grijs-blokken-ookinhetpaarsdeken-bed-blokken-grijs-ookinhetpaars kussens-plaid-bordeauxrood-elvang-fest-amsterdam-john-hanly plaid-rood-lamswol-john-hanly plaid-rood-ratzer-merino-wol-ookinhetpaars

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Comment